Şanlıurfa

Pasta için topladıkları parayı Filistin'e gönderdiler

16:54 11 Mayıs 2016
Pasta için topladıkları parayı Filistin'e gönderdiler

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde ortaokul öğrencileri, arkadaşlarının doğum günü için topladıkları parayı Filistinli bir yetime gönderdi.

Bahçelievler İmam Hatip Ortaokulu 7-A sınıfı öğrencileri, arkadaşları Büşra Pasçı'nın doğum gününü kutlamak için aralarında para toplayarak pasta almak istedi.

Kendisi için para toplandığını öğrenen Pasçı, arkadaşlarını ikna ederek pasta almak yerine söz konusu parayı Filistin'de bir yetime gönderme kararı aldı.

Durumu okul idaresine bildiren çocuklar, daha sonra toplanan parayı Filistin'e gönderilmesi için İHH İnsani Yardım Vakfı temsilciliğine teslim etti.

Okul Müdürü Fethi Yıldırım, örnek davranıştan dolayı öğrencileri tebrik ederek, sınıfa pasta ikram etti.

Yıldırım yaptığı açıklamada, bu tür davranışların öğrencilerde yardımlaşma duygusunu arttırdığını belirtti.

Yıldırım, "Öğrencilerimiz, çok anlamlı bir çalışmaya imza atmışlar. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Yaşantımız ve inancımız gereği 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' düsturu ile hareket eden bir anlayışa sahip nesillerin yetişmesini hedefliyoruz." dedi.

Öğrencilerden Büşra Pasçı ise, Filistin'de yaşanan dramın kendilerini çok üzdüğünü söyledi.

Pasçı, şunları kaydetti:

"Filistin'de, İsrail bombardımanı altında, yiyecek ekmek, içecek su bulamayan insanlar var. Bunlar arasında bizim yaşımızda olan, okulda eğitim alması gerekirken kurşunlar altında yaşamaya çalışmak zorunda bırakılmış kardeşlerimiz var. Biz, onları hallerini her gördüğümüzde çok üzülüyoruz. Onlar için bizlerin de yapabileceği bir şeyler olması gerektiğini düşündük ve böyle bir karar aldık. Belki yolladığımız miktar, denizde kum misali olabilir. Fakat elimizden ancak bu kadar geliyor. Zaten herkes sadece elinden geleni yapsaydı bugün İslam coğrafyası bu duruma gelmezdi."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.