Şanlıurfa

Şanlurfa'da klima hırsızlığı ihbarla önlendi

17:47 30 Mayıs 2016
Şanlurfa'da klima hırsızlığı ihbarla önlendi

Şanlıurfa'da, 500 bin lira değerinde klima ve parçalarını çaldıkları belirlenen tır sürücüleri, vatandaşların ihbarı sayesinde yakalandı.

Alınan bilgiye göre, merkez Eyyübiye ilçesi Eyupnebi Mahallesi'nde bir depoya tırdan malzemeler indirildiğini gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi.

Bölgeye gelen Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, nöbetçi savcının talimatıyla depoda ve tırda yaptığı aramada, 102 klima, 105 klima motoru, 104 klima montaj kiti ve 109 klima montaj aparatı bulunduğunu belirledi.

Adana'dan alınan malzemelerin Gaziantep'teki bir firmaya teslim edilmesi gerektiğini, ancak tır sürücülerinin malzemeleri çalmak amacıyla Şanlıurfa'ya getirdiğini tespit eden ekipler, tır sürücüleri Yasin T. ve Mehmet K. ile depo sahibi Davut T. ve malzemeleri tırdan indiren 5 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerin ardından malzemeleri tırdan indiren 5 kişi serbest bırakılırken, diğer zanlılar adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan zanlılardan Yasin T. ve Mehmet K. tutuklandı, depo sahibi Davut T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Zanlılar Yasin T. ve Mehmet K'nin çaldıkları 500 bin lira değerindeki klima ve parçalarını Şanlıurfa'da boşaltıkları depoda satmayı amaçladıkları öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.