Şanlıurfa

Savaş mağduru dede öksüz ve yetim torunlarına bakıyor

15:33 07 Haziran 2016
Savaş mağduru dede öksüz ve yetim torunlarına bakıyor

Ülkesindeki iç savaşta oğlu ve gelinini kaybeden Suriyeli Muhammed Huzuri (77), biri kız 5 torununa hem annelik hem babalık yapmak zorunda kalıyor.

Humus kentinde yaşanan çatışmaların ardından bir buçuk yıl önce Türkiye'ye sığınarak Viranşehir'deki konaklama merkezine yerleştirilen Huzuri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesinde önceden çiftçilikle uğraştığını söyledi.

Bölgede yaşanan çatışmalarda 3 yıl önce oğlu ve gelininin hayatını kaybettiğini anlatan Huzuri, bunun üzerine torunlarına kendisinin bakmaya başladığını belirtti.

Muhammed Huzuri, çatışmaların şiddetlenmesiyle bir buçuk yıl önce Türkiye'ye sığındıklarını ve Viranşehir'deki çadır kente yerleştiklerini ifade ederek, "Çadır kentte her türlü ihtiyacımız karşılanıyor, o yüzden Allah'a şükür sıkıntımız yok. Eşim yaşlı ve hasta olduğu için yaşları 10 ila 3 arasında değişen 5 torunuma ben bakmak zorunda kalıyorum. Evladımın emaneti onlar, kendilerini mutlu etmek için çabalıyorum ama gücüm sınırlı. Ben ölürsem onlara ne olacak diye korkuyorum." dedi.

Diğer iki oğlunun ise Lübnan'da bulunduğunu aktaran Huzuri, buraya gelmeleri durumunda yetim ve öksüz torunlarını onlara emanet etmeyi düşündüğünü kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.