Şanlıurfa

Şanlıurfa'da yaz Kur'an kursları başladı

13:08 20 Haziran 2016
Şanlıurfa'da yaz Kur'an kursları başladı

Şanlıurfa'da yaz Kur'an kursları başladı.

Siverek Müftülüğü, okulların tatil edilmesinin ardından ilçe merkezindeki camilerde yaz kursu açtı.

İlçe Müftüsü Burhan Barut, kursların başladığını belirterek, "Kırsal ve merkez olmak üzere 173 Kur'an kursunda 215 Kur'an kursu hocamız görev yapmakta toplamda 7 bin 500 kursiyerimiz bulunmaktadır. Kurslarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

İlçedeki Ulu Cami'nin kurs hocası Ahmet Öken de kursların yaklaşık 2 ay devam edeceğini ve üç aşamada eğitimlerin verileceğini söyledi.

Kurslar Viranşehir ilçesinde de başladı.

İlçedeki 135 camide 186 din görevlisi tarafından Kur'an eğitimi verilecek.

Viranşehir İlçe Müftüsü Kamil Oktay, kurslara ilginin yoğun olduğunu belirterek, şu ana kadar 4 bin civarında öğrencinin kurs için kayıt yaptırdığını söyledi.

İlçenin tarihi camisi konumundaki Tekke Cami İmamı Mehmet Ülgen de kursların 26 Ağustos'ta sona ereceğini belirterek, öğrencilerin bu süreci iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade etti.

Ailelere çocuklarını kursa göndermelerini tavsiye eden Ülgen, "Bizler şahit oluyoruz, bu çocuklar burada dinini, diyanetini öğrenirken bunun yanında birçok şeyi de hayatlarına kazandırıyorlar. Ancak öbür tarafta, çocuklarını birkaç kuruş için işe gönderen ya da sokaklarda, internet kafelerde başıboş bırakan veliler bunun sıkıntısını ileri de yaşıyorlar. Ben, burada velilere çağrıda bulunuyorum, Bu bir fırsattır, bizler için yatırımdır. Herkes çocuklarını camilere ve Kur'an kurslarına göndersin." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.