Şanlıurfa

Savaş mağduru Suriyelilere yardım

13:27 23 Haziran 2016
Savaş mağduru Suriyelilere yardım

Sivas ve Kayseri'deki hayırseverler tarafından gönderilen 3 tır yardım malzemesi, Şanlıurfa'da yaşayan Suriyeli sığınmacılara dağıtılacak.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk halkının tarih boyunca hiçbir ayrımın yapmadan mazlumun yanında yer aldığını ve bugün de gönlünü, sofrasını muzlum Suriye halkına açtığını söyledi.

Kentte 600 bin Suriyeli misafiri ağırladıklarını belirten Gerem, "Bu kardeşlerimizle ekmeğimizi paylaşırken, bunun yanında diğer illerimizden de destek görüyoruz. Bugün de Sivas ve Kayseri'den gönderilen yardımlar Şanlıurfa'ya ulaştı. İnşallah bu 3 tır yardımı en kısa sürede ihtiyaç sahibi Suriyeli kardeşlerimize ulaştıracağız." dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Ali Karcıoğlu da Suriyelilere yönelik yapılan iyilikleri paylaşmak ve iftar sofralarına katkı sunmayı amaçladıklarını ifade etti.

Kardeşliğin "paylaşmak" anlamına geldiğini vurgulayan Karcıoğlu, "Kentimizdeki 60 bin Suriyeli'nin ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz ama Şanlıurfa'daki kardeşlerimize bu anlamda destek sağlamak istedik." şeklinde konuştu.

Hayat Ağacı Derneği yetkilisi Feridun Şimek ise Sivas Belediyesi iş birliğinde topladıkları yardımları Şanlıurfa'ya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.