Şanlıurfa

Şanlıurfa'da İsrail'e tepki

16:19 24 Haziran 2016
Şanlıurfa'da İsrail'e tepki

Şanlıurfa'da bir grup, bugün İstanbul'a gelmesi beklenen İsrail Milletvekili Ksenia Sveklova'yı protesto etti.

Anadolu Gençlik Derneği üyesi bir grup, cuma namazının ardından Balıklıgöl Yerleşkesi'nde bir araya geldi. Tekbir getiren grup üyeleri, İsrail aleyhine slogan attı.

Anadolu Gençlik Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Fevzi Çelik, grup adına yaptığı açıklamada, İsrail Milletvekili Sveklova'nın Türkiye gelmesinin Mavi Marmara şehitlerinin kemiklerini sızlatacağını söyledi.

Kudüs ve Filistin'in işgal altında olduğunu belirten Çelik, şöyle konuştu:

"Bizden ilk kıblemize sahip çıkmaktan vazgeçmemizi istemektedirler. Bizden Batı Şeria'da ve Gazze'de İsrail namlularının ucunda yaşayan Filistinli kardeşlerimizden vazgeçmemizi istemektedirler. Bizden İsrail'in Mavi Marmara saldırısını, 9 şehidimizi ve İsrail şehit ettiği on binlerce Müslümanı unutmamızı istemektedirler. Bugün işgalci İsrail Siyonist Birlik Partisi'nin Milletvekili Ksenia Sveklova İstanbul'a geliyor. Biz soruyoruz; bu ziyaret Mavi Marmara şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaz mı? 26 Haziran Pazar günü Gazze'ye uygulanan abluka kaldırılmadığı halde Avrupa'da bir şehirde işgalci İsrail Başbakanı özel temsilcisi Joseph Ciechonover ile masaya oturulacak. Biz soruyoruz bu Filistinli Müslümanların ve tüm İslam coğrafyasının kalbinde bir yara açmaz mı?"

Açıklamanın ardından bir süre tekbir getiren grup olaysız dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.