Şanlıurfa

"İmparator'un müzesi"ne ziyaretçi ilgisi

11:01 25 Haziran 2016
"İmparator'un müzesi"ne ziyaretçi ilgisi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince kurulan ''İbrahim Tatlıses Müzik Müzesi"ni ayda ortalama bin 700 kişi ziyaret ediyor.

Yaklaşık 5 yıl önce, ''müziğin kalbinin attığı yer'' olarak nitelendirilen ve ''Yasin'in Kahvesi'' olarak bilinen tarihi binada hizmete açılan müzede, müziğe dair her ayrıntıya yer veriliyor.

Çok sayıda radyo, plak ve müzik aletlerinin bulunduğu müzede, Şanlıurfa'nın yetiştirdiği "İmparator" lakaplı sanatçı İbrahim Tatlıses'in yanı sıra Tenekeci Mahmut, Mukim Tahir, Kazancı Bedih ile Nuri Sesigüzel'in balmumu heykelleri de bulunuyor.

Tatlıses'e özel bölüm ayrılan müzede, sanatçının aldığı ödüller, kıyafetleri, kullandığı enstrümanlar, oynadığı filmler, albüm kapakları ve geçmişten bugüne çok sayıda fotoğrafı yer alıyor.

Müze sorumlusu Ahmet Sakacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ziyaretçilerin müzeye ilgi gösterdiğini belirterek, sanatçıyı, ismini taşıyan müzeye davet etti.

Özellikle okulların açık olduğu dönemde müzede yoğunluk yaşandığına işaret eden Sakacı, "Ayda bin 700 civarında ziyaretçimiz geliyor. İlgiden memnunuz. Buraya gelenler ayrıca deftere duygu ve düşüncelerini yazarak, heyecanlarını paylaşıyor. Ziyaretçilerimiz burada kentin yetiştirdiği önemli sanatçıların heykellerini ve Tatlıses'in kullandığı eşyaları görme imkanı buluyor." dedi.

Sakacı, Tatlıses'in dünyaya mal olmuş bir sanatçı olduğunu vurgulayarak, kente gelen herkesin müzeyi ziyaret etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.