Şanlıurfa

Hayallerine "bileğinin hakkı"yla ulaştı

11:10 07 Temmuz 2016
Hayallerine "bileğinin hakkı"yla ulaştı

MÜSLÜM ETGÜ - Şanlıurfa'da inşaatlarda elektrik tesisatçısı olarak çalışan İsmail Ercan Bamya, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine başladığı bilek güreşi sayesinde beden eğitimi öğretmeni oldu.

İnşaatlarda elektrik tesisatçısı olarak çalışırken arkadaşının önerisi üzerine akşam iş çıkışında spor salonuna gidip bilek güreşi yapan 29 yaşındaki Bamya, bu arada liseyi de açıktan okumaya başladı.

Kısa sürede bilek güreşinde başarılı olarak Türkiye şampiyonluklarına adını yazdıran Bamya, milli takımla katıldığı ilk Dünya Şampiyonasında üçüncü olarak Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na (BESYO) girmeye hak kazandı.

Hem bilek güreşi yapmaya devam eden hem de eğitimini sürdüren Bamya, azminin karşılığını alarak beden eğitimi öğretmeni oldu.

Özel bir okulda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan Bamya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşaatlarda çalışırken başladığı bilek güreşi sporu sayesinde hayatının tamamen değiştiğini söyledi.

İnşaatlarda çalışırken şimdi öğrencilere ders verdiğini belirten Bamya, "2003 yılında bir arkadaşımın önerisiyle bilek güreşiyle tanıştım. Sabah 7'de inşaatta işe başlıyor, akşam 6'da çıktıktan sonra da 8'den 12'ye kadar bir spor salonunda antrenman yapıyordum. Sabah tekrar inşaata çalışmaya gidiyordum ayrıca ortaokul mezunu olduğum için liseyi de dışarıdan okuyordum. Bunlar beni çok yoruyordu. İlk başlarda antrenmanlarda herkese yeniliyordum. Ancak inat ettim ve başarılı olarak sayısız şampiyonluklar kazandım. Çok şükür sonunda da emeklerimin karşılığını aldım." diye konuştu.


- Bilek güreşi sayesinde üniversiteye girdi


Türkiye'de şampiyonluk kazanmasının ardından milli takıma seçildiğini aktaran Bamya, ilk uluslararası şampiyonada dünya üçüncüsü olmayı başardığını kaydetti.

Turnuvada dünya üçüncüsü olunca BESYO'ya girme hakkı kazandığını anlatan Bamya, şöyle devam etti:

"Bilek güreşinin bana kazandırdığı en büyük fayda belki de üniversiteye girmemdi. Devletin bize sağladığı burs sayesinde de okulumu bitirdim ve beden eğitimi öğretmeni olarak çalışmaya başladım. İnşaatlarda çalışırken şimdi okulda öğretmenlik yapıyorum. Görev yaptığım okulda ve dışarıda bu spor yapmak isteyen gençlere elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum. Bilek güreşi sayesinde çevrem de genişledi. Ben ilk başladığımda bu sporu 5 kişi yapıyordu. Üniversiteye bu alanla daha kolay girilmesi sayesinde sayı giderek arttı."


- "Gençlere tavsiyem spor yapsınlar"


Gençlere sevdikleri bir spora yönelmelerini tavsiye eden Bamya, spor ile hayatlarındaki değişiklikleri görebileceklerini dile getirdi.

Bilek güreşi sayesinde çok sayıda öğrencinin milli takıma seçildiğini ve üniversiteye girişlerinin daha kolay olduğunu kaydeden Bamya, "Bilek güreşinde başarılı olarak milli takıma seçilen birçok öğrencimiz üniversiteli oldu. Milli takıma seçildikleri için de diğer öğrencilere göre daha fazla burs alarak eğitim hayatlarını çok rahat sürdürebiliyorlar." ifadelerini kullandı.

Türkiye şampiyonlukları, üniversitelerarası şampiyonluğu, 3 Avrupa üçüncülüğü ve dünya ikinciliğinin bulunduğunu belirten Bamya, hedefinin eylül ayında Bulgaristan'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ederek, madalya kazanmak olduğunu söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.