Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan kısa kısa

17:28 13 Temmuz 2016
Şanlıurfa'dan kısa kısa

Aile ve Sosyal Politikalar Siverek Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından sokakta çalışan ve dilenen çocuklara yönelik "Dezavantajlı çocukları topluma kazandırma" projesi başlatıldı.

Siverek Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Karadağlı, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, sosyal hizmetler müdürlüğü bünyesinde görev yapan sosyologlar ve zabıta ekipleri dolaşarak projenin içeriğinin anlatıldığı 7 bin el ilanını dağıttı.

El ilanlarında sokakta dilendirilen ve çalıştırılan çocukları bekleyen fiziki ve psikolojik tehlikelerle ilgili uyarılar yer aldı.

Siverek Sosyal Hizmetler Müdürü Karadağlı, yaptığı açıklamada, projenin sokakta çalıştırılan ve dilendirilen çocuklara yönelik olduğunu belirterek, "Başbakanlığımızın talimatıyla bir proje hazırladık, paydaşımız Siverek Belediyesiyle el ilanlarımızı dağıtıp konuya dikkat çektik. Projemiz uzun süreli olup devam edecek." dedi.

- Ceylanpınar'da Antep Deresi ıslah çalışmaları

Ceylanpınar Belediyesi tarafından Antep Deresi'nde ıslah çalışması başlatıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran, yaptığı açıklamada, yaklaşık 8 kilometre uzunluğundaki derede çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Derenin daha öncede bir kaç kez temizlendiğini hatırlatan Daşkıran, şunları kaydetti:

" İlçemizin Kepez Tepesi mevkisinden hudut kesimine kadar toplamda 7,5 kilometre uzunluğundaki taşkın koruma deresini temizlik çalışmalarına başladık. 6 mahallemizden geçen derenin temiz tutulması için mahalle muhtarımızla bir araya geldik. Yapmış olduğumuz görüşmede derenin daha temiz tutulması, halkımızın bu konuda daha duyarlı olması için muhtarlarımızdan görev almalarını rica ettik."

- Siverek'te yaz okulları başladı

Siverek Belediyesi tarafından yaz tatilinin başlamasıyla çocuklara ve gençlere yönelik yaz okulu uygulaması başlatıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, yaptığı açıklamada, yaklaşık 200 kişinin yaz okullarındaki kurslara kayıt yaptırdığını söyledi.Çocukları kötü alışkanlıklardan korumaya çalıştıklarını belirten Postacı, "Çocuklarımızın yaz talilerini iyi değerlendirmeleri, keşfedilmemiş yeteneklerini gün yüzüne çıkartmayı amaçlıyoruz. Yaz okulu bünyesinde Kur'an-ı Kerim, karate, satranç, halk oyunları, gitar, bağlama gibi kurslar açtık. Öğrencilerimiz kurslara başladı, kurslarla birlikte gezi ve kamp etkinliklerimiz olacak." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.