Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan kısa kısa

17:15 14 Temmuz 2016
Şanlıurfa'dan kısa kısa

Siverek Belediyesi hava sıcaklıkların artmasıyla haşerelerle mücadele çalışmalarını artırdı.

Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hilmi Bilgiseven, yaptığı açıklamada, müdürlük olarak sıcakların artmasıyla birlikte, halk sağlığının korunması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve birçok bulaşıcı hastalığı kontrol altına almak amacıyla ilçede çalışma yürütüklerini söyledi.

9 ekiple çalışmaların devam ettiğinin belirten Bilgiseven," Bunun yanı sıra ilçemizde bulunan park ve yeşil alanlarda özelikle fiziksel mücadele kapsamında şerit uygulaması yapmış bulunmaktayız. Ağaçların böceklenmesine karşı ilaçlama ve birimimize gelen talepler doğrultusunda ev, okul, cami ve resmi kurumlarda haşere ve böceklere karşı ilaçlama çalışmamız aralıksız devam ediyor." dedi.

-Ceylanpınar'da yaz spor kursları başlıyor

Ceylanpınar Belediyesi çocukların yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmesi için yaz spor kursları başlattı.

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hidayet Dik, yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yıl da 7-15 yaş çocuklara yönelik yaz kursları açtıklarını belirtti.

Yaklaşık bir ay önce kayıtların alınmaya başlandığını hatırlatan Dik, şunları kaydetti:

" Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile İlçe Spor Müdürlüğümüzün organizasyonuyla 7-15 yaş çocuklara yönelik yaz spor okulumuz düzenlenecek törenle başlıyor. Yaklaşık 700 kursiyerin katılacağı kurslarımızda basketbol, voleybol ve futbol branşlarında eğitimler verilecek. Kurslarımız sabah 09.00-11.00 ile öğleden sonra 16.00-19.00 saatlerinde gerçekleştirilecek. Bu kursları düzenlemedeki amacımız gençlerimizin yaz dönemini daha verimli ve sportif aktivitelerle geçirmelerini sağlamak, spora olan ilgilerini arttırmak ve bu vesileyle onların yeteneklerini ortaya çıkarmaktır. Şimdiden kurslarımıza katılacak kursiyerlere başarılar diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.