Şanlıurfa

Şanlıurfa Valisi Tuna:

15:43 15 Temmuz 2016
Şanlıurfa Valisi Tuna:

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, terörle mücadeleye ilişkin, "Özellikle önleyici anlamda başarılı çalışmalar yapılıyor. Belki buradan ülkenin başka vilayetlerine gönderilecek olan bir takım illegal şeyler de yakalanıyor. Aslında Şanlıurfa ile birlikte Türkiye'nin birçok yerini de rahatlatmış oluyoruz." dedi.

Tuna, AA Şanlıurfa Büro çalışanlarını kabulünde, Şanlıurfa'nın başta terör olmak üzere ülkenin güvenliğini bozmaya yönelik çalışmalar yapan mihraklarla arasına belli mesafe koyduğunu belirterek, teröre destek vermediğini ve her zaman ülkenin birlik ve beraberliğinden yana bir duruş sergilediğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde yakalanan ve eylem hazırlığındaki terör örgütü DAEŞ üyesi 4 kişinin taşıyıcı ve taşeron adamlar olduğunu ifade eden Tuna, şunları kaydetti:

"Muhtemelen büyük kentlere götürüp oralarda eylem planlamış olabilirler. Tabi bunlar iyi takip ediliyor, önleniyor. Sadece Şanlıurfa değil, diğer sınır bölgelerinden de ülkeye sokulabilir. Önemli olan bunların istihbaratının iyi yapılması ve önlenmesidir. Baktığınız zaman Avrupa ülkelerinde bile çok ciddi eylemler oluyor. Avrupa da bile yapılabiliyor ve demek ki onlar bile önleyemiyorlar. Önemli olan bunları kaynaklarının kurutulması."

Çok hızlı değişen, dönüşen bir dünya ve güneyimizde savaş yaşandığını, bunun ise nasıl neticeleneceğini bilmediklerini dile getiren Tuna, bölgenin de zaman zaman bu savaştan etkilendiğini söyledi.

Şanlıurfa'nın Suriye ile yaklaşık 200 kilometre sınırı bulunduğunu ve sınırı korumak zorunda olduklarını ifade eden Tuna, "Herhangi illegal bir geçiş konularında kolluk kuvvetlerimiz bu konuda görevlerini ciddiyetle yapıyorlar. Özellikle önleyici anlamda başarılı çalışmalar da yapılıyor. Belki buradan ülkenin başka vilayetlerine gönderilecek olan bir takım illegal şeyler de yakalanıyor. Aslında Şanlıurfa ile birlikte Türkiye'nin birçok yerini de rahatlatmış oluyoruz. Muhtemel oluşabilecek eylemlerin de önüne geçilmiş, bu önemli bir şey bunu takdir etmek lazım." diye konuştu.

Birilerinin bilerek veya bilmeyerek Şanlıurfa'nın güvensiz bir yer olduğu imajını yaratacak şekilde haberler yapılması hoş bir durum olmadığını aktaran Tuna, kentteki basının da çok dikkatli olması ve kentin imajına zarar verecek davranış içinde bulunmamaları gerektiğini kaydetti.

Zaten böyle bir durumun olmadığını da aktaran Tuna, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Zaman zaman devlet büyüklerimiz Şanlıurfa'ya geliyor, bizler halkın içindeyiz eğer böyle bir durum olmuş olsa rahat edemeyiz. Şanlıurfa'ya gelip baksınlar herkes normal hayatını devam ettiriyor. Huzur ve güven konusunda sorun yok, devlet her türlü tedbirini almış durumda. Tek tük yanlış yapan olursa da gereği yapılıyor ve yakalanıyor." diye konuştu."

Tuna, ayrıca Şanlıurfa'yı gün geçtikçe tanımaya başladığını da dile getirerek, özellikle kanaat önderleri, kamu görevlileri ve siyasetçileriyle görüşüp görüş alışverişinde bulunduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.