Şanlıurfa

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

01:03 18 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Şanlıurfa'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar, tepkilerini devam ettiriyor.

Ceylanpınar'da Cumhuriyet Meyda'nın toplanan binlerce vatandaş, darbe girişimini protesto etti, şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Yapılan duaların ardından Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Attila, yaptığı konuşmada, Türkiye'de yapılmak istenen darbenin Allah'ın yardımıyla başarısız olduğunu söyledi.

Darbeye karşı milletin dik bir duruş sergilediğini belirten Atilla, "Bu darbe girişiminin arkasında emperyalist güçler var, Türkiye'yi bir yüzyıl daha geriye göndermek, çoluk çocuğumuz ve bizim geleceğimizle oynamak çünkü ihtilal demek yokluk demek, ihtilal demek sömürülmek demek, ihtilal demek insanların demokratik haklarının ellerinden alınması demek. Allah'a şükür önce halkımız buna müsaade etmedi. Dün hepimiz meydanlardaydık, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan için ölmeye hazırdık." dedi.

Viranşehir ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık bin kişi, gıyabı cenaze namazı kıldı, dua etti. Etkinliğe AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Hilvan ilçesinde de darbe girişimine tepki amacıyla çok sayıda vatandaş ilçe merkezindeki Hacı Maksut Camisi önünde toplandı. Gruptakiler, ellerinde Türk bayrakları ile tekbir getirerek Belediye Meydanı'na doğru yürüdü. Gruptakilere burada ilçe müftüsü Tahsin Ekim tarafından gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.

Siverek ilçesinde ise darbe girişimini protesto eden vatandaşların İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki protesto gösterileri sürüyor. Her yaştan yüzlerce kişinin katıldığı gösterilerde vatandaşlar geceyi sokakta geçirmeyi tercih ediyor.

Gösterilere AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar ile Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz da katıldı. Milletvekili Gülpınar, katılımcılara darbe girişimi esnasında Ankara'da yaşadıklarını anlattı.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde de vatandaşlar darbe girişimine tepki gösterdi, gıyabi cenaze namazı kıldı.

Demokrasi Meydanı'nda toplanan halk, darbe girişimini protesto etti. Yüzlerce vatandaş, İlçe Müftüsü Ramazan Dolu tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazında saf tuttu.

Gıyabi cenaze namazına, İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Erdoğan, sivil toplum kuruluşları üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.