Şanlıurfa

"Onun şehadeti bizim için büyük bir gurur"

11:20 17 Ağustos 2016
"Onun şehadeti bizim için büyük bir gurur"

İBRAHİM TOPRAK - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında İstanbul'da şehit düşen Ümit Yolcu'nun ağabeyi Bahattin Yolcu, kardeşinin şehadetinin kendileri için büyük gurur olduğunu belirtti.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde oturan Bahattin Yolcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe gecesinde kardeşinin yaşadıklarını arkadaşlarından öğrendiğini söyledi.

İşten çıkan kardeşinin, darbe girişimlerinin olduğu saatte evlerinin bulunduğu mahalleye geldiğini anlatan Yolcu, "Annem pencereden kendisini eve çağırmış. Kardeşim de arkadaşlarıyla biraz sohbet edip geleceğini söylemiş. Darbe olduğunu duyan Ümit ve arkadaşları, Bayrampaşa Çevik Kuvvet Müdürlüğünün önüne gitmişler." dedi.

Kardeşi ve arkadaşlarının, tankların müdürlük önüne yanaştığını görmesi üzerine darbeci askerlere tepki gösterdiğini dile getiren Yolcu, "Tankın üstünde rütbeli bir asker varmış. Halkı, silahını çekip ateş etmekle tehdit ediyormuş. Vatandaşlar müdahale edince elindeki silahla ateş açmış. Silahından çıkan kurşun da Ümit'e isabet etmiş. Çevredeki vatandaşlar, kardeşimi hastaneye götürmüşler." diye konuştu.

Yolcu, o gece annesiyle yaptığı görüşmede önce kardeşinin yaralandığını öğrendiğini, daha sonra da şehadet haberini aldıklarını bildirdi.

Kardeşi Ümit'in herkes tarafından sevildiğine işaret eden Yolcu, taziyeye gelenlerin büyük üzüntü yaşadığını belirtti.

Kardeşinin şehit olduğu sırada çekilen videoların sosyal medyada yayınladığını ifade eden Yolcu, şunları kaydetti:

"Ümit'in şehit olduğunu gösteren videolara hala bakamıyorum. Onun şehadeti bizim için büyük bir gurur. Ancak kardeş acısı bambaşka bir şey. Olayın üzerinden bir ay geçmesine rağmen ben, annem, babam, halen kendimize gelemedik. Toparlanmaya çalışıyoruz. Bu büyük acıya rağmen değil bir Ümit, binlerce Ümit'imiz olsa hepsini vatanımız için feda ederiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.