Şanlıurfa

Çocuklar ve gençler at binmeyi öğreniyor

11:11 19 Ağustos 2016
Çocuklar ve gençler at binmeyi öğreniyor

Türkiye'de atçılığın önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da bir girişimci tarafından açılan "pony clup"da çocuklar ve gençler at binmenin keyfini yaşıyor.

Şanlıurfa - Mardin karayolu 20. kilometresinde Hasan Dildaş tarafından hizmete açılan Pony Clup'a gelen çocuk ve gençler cüzi bir ücretle eğitimciler nezaretinde pony ve büyük atlara bindirilip gezdiriliyor.

İşletmeci Dildaş, yaptığı açıklamada, kendisinin uzun yıllardır atçılık yaptığını belirerek, Şanlıurfa'nın Türkiye'de atçılığın en önemli merkezlerinden olduğunu ve bunu değerlendirmek için böyle bir projeyi hayata geçirdiğini söyledi.

Pony Clup'ın Türkiye'nin bir çok kentinde bulunmasına rağmen atçılığın merkezlerinden Şanlıurfa'da bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu aktaran Dildaş, şöyle konuştu:

"İlk başlarda okul olduğu için daha fazla talep vardı. Şimdi biraz azaldı ama okullar açılınca yine talep olacağını düşünüyorum. Uzun yıllardır at yetiştiriyorum. Şanlıurfa'da çok sayıda yarış atı yetiştiriliyor. Bu nedenle kentte atları seven insanlar çok ama imkanları olmadığı için ata binemiyorlar. Buraya gelenlerin büyük çoğunluğu ata binmeyi bilmiyor. Küçük veya büyüklere atın zararsız olduğunu, insanlara yakın bir hayvan olduğunu anlatıp onlara atı sevdirip sonra da gezdiriyoruz."


- Engellilere at ile terapi yapmak istiyorum

Dildaş, özellikle engellilere yönelik projeleri bulunduğunu ve bu kapsamda eğitim aldığını dile getirdi.

Amacının engellilere atı sevdirmek olduğunu aktaran Dildaş, "Engellilere atla terapi yapmak istiyorum. Onları ata bindirip atı sevdirmek istiyorum. Projeyi hazırlayıp gerekli kurumlara başvurumu yapacağım kabul edilirse engellilere de faydalı olacağımı düşünüyorum." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.