Şanlıurfa

Viranşehir'de teröre tepki yürüyüşü

20:33 23 Ağustos 2016
Viranşehir'de teröre tepki yürüyüşü

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde "Teröre lanet, şehide saygı yürüyüşü" düzenlendi.

Çoğunluğu Kürt vatandaşların yaşadığı ilçede, ellerinde Türk bayraklarını taşıyan yaklaşık 2 bin kişi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe katılanlar, pazar günü ilçe merkezi yakınlarında düzenlenen ve 1 polisin şehit olduğu, 4'ünün de yaralandığı terör eylemine tepki gösterdi. Ellerindeki bayrakları sallayan gruptakiler, terör örgütleri PKK, FETÖ ve DAEŞ aleyhine sloganlar attı.

Yürüyüşe katılan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, yaptığı konuşmada, Türkiye'yi bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

Özellikle gençlere seslendiğini belirten Fakıbaba, "Bu vatan hepimizin. Bu ülkede, Kürt'ü, Türk'ü, Çerkez'i, Arap'ı hep birlikte barış içinde yaşıyoruz. Türkiye'nin gelişmesini istemeyen güçler var. Bunlar bazen PKK'yı, bazen DAEŞ'i, bazen de FETÖ'yü kullanıyorlar" dedi.

Terör örgütü PKK'nın pazar günü ilçe merkezi yakınlarında polis aracına yönelik düzenlediği bombalı eylemde bir polisin şehit olduğunu, 4'ünün de yaralandığın hatırlatan Fakıbaba, terör örgütünün öldürmekle bir yere varamayacağını belirtti.

Kaymakamı Ahmet Yıldız de terör örgütlerinden korkmadıklarını, vatan için canlarını seve seve vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Hainlere asla meydanı bırakmayacaklarını vurgulayan Yıldız, vatana, bayrağa sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtti

Yürüyüşe, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Karatepe ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.