Şanlıurfa

AK Parti Genel Sekreteri Gül:

11:06 24 Ağustos 2016
AK Parti Genel Sekreteri Gül:

HALİL FİDAN - AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Gaziantep'teki terör saldırısının, masum yavruların, gencecik çocukların katledildiği vahşice, barbarca işlenmiş alçakça bir saldırı olduğunu belirterek, "Bunu şiddetle kınıyoruz. En kısa zamanda faillerin bulunacağına bunun arkasındaki terör örgütünün ve eylemi gerçekleştirenlerin tespit edileceğine inanıyoruz. Bu konuda gerek adliye gerekse emniyetimiz çok yoğun bir şekilde çalışıyor." dedi.

Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep'te gerçekleştirilen terör saldırısının tüm Türkiye'yi derinden üzdüğünü söyledi.

Söz konusu olayın bir kına gecesinde gerçekleşmesinin üzüntülerini daha da arttırdığını belirten Gül, o andan itibaren partilerinin belediye başkanları ve milletvekilleriyle vatandaşların acılarını paylaştıklarını ifade etti.

Abdulhamit Gül, terör saldırısını şiddetle kınadıklarına değinerek, "Bütün şehir olarak acıyı paylaştık, bu cenaze hepimizin cenazesi, bu acıları paylaşarak kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın yanında olduk. Gerçekten masum yavruların, gencecik çocukların katledildiği vahşice, barbarca işlenmiş alçakça bir terör saldırısı, bunu şiddetle kınıyoruz. En kısa zamanda faillerin bulunacağına bunun arkasındaki terör örgütünün ve eylemi gerçekleştirenlerin tespit edileceğine inanıyoruz. Bu konuda gerek adliye gerekse emniyetimiz çok yoğun bir şekilde çalışıyor." diye konuştu.

Cenaze merasimi sırasında belli gruplar tarafından gerçekleştirilen olayları üzüntüyle takip ettiklerine işaret eden Gül, ölüm üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmadıklarını bildirdi.

AK Parti Genel Sekreteri Gül, birlik ve beraberlik içerisinde terörün üstesinden gelineceğine inandığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu cenaze sürecinde gördüğümüz üzücü bir konuda, bu olayın siyasi istismara konu edilmesiydi. Cenazenin ya da ölümün cinsiyeti, zihniyet ve siyasi aidiyeti, etnik mensubiyeti olmaz. Bir candır, bir insandır, biz öyle bakıyoruz, ölen kişinin kimliğinden ziyade, onun insan oluşu önemlidir ama bunu siyasi istismar konusu etmek sanki cenazeler bir gruba aitmiş gibi, meselenin gündem edilmesi gerçekten üzücüydü. Biz baştan beri tüm arkadaşlarımızla, hastanelerde yaralılarla, onların dertleriyle hemhal olurken, yine bir an evvel otopsi yapılarak cenazelerin ailelere verilmesi için belediyelerimiz hazırlık yaparken, bu meseleyi farklı bir noktaya çekip sanki orada daha farklı bir durum varmış gibi siyasi bir tablo ya da algı oluşturmak gerçekten çok doğru bir şey değil. Bu dil Türkiye'ye ait bir dil değil, doğru bir dil değil, cenazeler üzerinden istismar yapmak asla doğru değil. Umuyorum ki bu meselede daha fazla birliğimizi, beraberliğimizi kenetleyecektir, terör örgütlerinin asıl amacı birliği, beraberliği bozmaktır."

Gazianteplilerin her zaman omuz omuza yaşadığına ve teröre asla müsaade etmediğine dikkati çeken Gül, şunları kaydetti:

"Biz her zaman işinde, gücünde, ekmeğinde olan insanlar Türk Kürt ayrımı olmadan mahalleleri ayırmadan omuz omuza yaşayan bir şehiriz. Bu huzursuzluğu yapanlar dışarıdan gelen bir grup, asla Gaziantep'te burada ikamet eden ülkemizin farklı yerlerinde gelen kardeşlerimiz vatandaşlarımız değil, dışarıdan bu cenaze için gelip provoke eden bir grup, bu da akla başka soruları getiriyor ama umuyorum ki en kısa zamanda olayın failleri de oluşu da terör örgütü de tespit edilecektir. Henüz netleşmiş bir terör örgütü ve fail yok ama bu konu en kısa zamanda açıklanacaktır. Biz bu meseleyi, bu acımızdan sonra bu hain saldırıdan sonra daha fazla kenetlenerek inşallah birliğimizi daha fazla muhafaza edeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.