Şanlıurfa

DAEŞ'e yönelik Fırat Kalkanı Operasyonu

18:48 26 Ağustos 2016
DAEŞ'e yönelik Fırat Kalkanı Operasyonu

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Emin Bozoğlan, bütün amaçlarının Suriye'de terör örgütlerinin bertaraf edilmesi olduğunu söyledi.

Bozoğlan, beraberindeki meclis üyeleriyle Gaziantep'in Karkamış ilçesinde Suriye'deki gelişmeleri izleyen basın mensuplarını ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Bozoğlan, Fırat Kalkanı Operasyonu'nun memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Suriye halkına verdiği desteklerden dolayı Türk Hükümeti ve milletine teşekkür eden Bozoğlan, bölgede terör örgütlerinin riskini ortadan kaldırmak için çalışma yapıldığına değindi.

Harekatın, bölgede güvenli bir alan oluşturmak üzere başlatıldığını vurgulayan Bozoğlan, "Buradaki harekatı Suriye barışının ilk adımı olarak görmekteyiz." dedi.

Fırat Kalkanı Operasyonu'nun önemine değinen Emin Bozoğlan, şöyle devam etti:

"Halep'in kuzeyinin DAEŞ terör örgütünün yuvalarından ve PYD örgütünden tamamen temizlenip, emniyetli bir bölge olabilmesi için bu harekat önemlidir. Türkiye açısından da sınır güvenliğini sağlamak, buradan terör militanlarının Türkiye'ye girişi ve Türkiye'de değişik illerde terör saldırılarını önlemek açısından önemli bir harekat olduğunu biliyoruz. Cerablus'ta terör örgütü ellerini arkaya koyarak çekip gitti, herhangi bir direnç gösteremediler, Halep'in kuzeyinde de bu direnci gösteremeyecekler. Bütün amacımız Suriye'de terör örgütlerinin bertaraf edilmesidir. Demokratik bir Suriye Cumhuriyeti'nin oluşmasını sağlamak ve Türkmeniyle, Arap'ıyla, Kürt'üyle ve diğer bütün etnik yapılarıyla kardeşçe yaşamayı amaçlamaktayız."

Bozoğlan, Türkiye sayesinde tüm Ortadoğu'da barışın sağlanacağına inandıklarını dile getirdi.

Belli güçlerin Ortadoğu'yu karıştırmak için tüm hamleleri ortaya koyduğunu anlatan Bozoğlan, şunları kaydetti:

"Türkiye, İran, Rusya yeni bir birliktelik oluşturmak üzere siyasi blok oluşturmaya başlamışlardır, bunun ardından ABD'nin Suriye'yi bölme planını bir adım geri attığını net görmekteyiz, inşallah bu siyasi girişimler ve askeri harekatın devamı gelecektir. Suriye'de barışın gerçekleşeceğine inandığımız gibi bütün Ortadoğu'da da barış gerçekleşecektir inşallah. Bunun ilk adımını Türkiye atmış durumdadır, şunu hepimiz biliyoruz olaylar Tunus'ta başladı, Libya ve Mısır'da devam etti, Yemen'de, Suriye'de sürdü, bu ülkelerin çoğunu böldüler ve sıra Türkiye'ye gelmişti bunu başaramadılar inşallah ilelebet başaramayacaklardır. Ortadoğu'nun liderlerinin buradan ders aldıklarına inanıyorum. İleride Ortadoğu ülkelerinin, Avrupa Birliğinde olduğu gibi sınırların mevcut olmasına rağmen bir birliktelik oluşturacağına inanıyorum. Türkiye bugün Asya ile Avrupa arasında en büyük köprünün açılışını yapmaktadır, yine bugünlerde Suriye ile Türkiye arasında yeni bir köprü kurulmaktadır ve bu köprüden geçişlerde vizesiz olacaktır."

Emin Bozoğlan, atılan tüm adımlara rağmen Suriye ve bölgede barışın kolay sağlanamayacağını ve bunun bir emek sonucunda ancak gerçekleşebileceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.