Şanlıurfa

Şanlıurfa'da "destekleme" soruşturması

23:50 29 Ağustos 2016
Şanlıurfa'da "destekleme" soruşturması

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bitkisel destekleme ödemesi yapılmayan yaklaşık 15 bin üreticinin mahsullerini sattıkları bazı firmalara yönelik soruşturma yürütüldüğü bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, bitkisel üretimi destekleme ödemesi yapılandırmasına dair tebliğ kapsamında 2016 yılı içinde yaklaşık 25 bin üreticinin destekleme almak için Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerine başvuru yapıldı.

Üreticilerin mahsullerini sattığı bazı firmalara yönelik soruşturma yürütüldüğü vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Başvuru yapan üreticilerimizden 10 bin 829'una ödemeleri yapılmıştır. Bitkisel destekleme ödemesi yapılmayan yaklaşık 15 bin üreticinin mahsullerini sattıkları bazı firmalara yönelik Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma yürütülmektedir. Üreticilerimizin destekleme ödemesinden sonra mağduriyet yaşamamaları önem arz etmektedir. Bu nedenle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına gönderilmesi gereken icmallerin, soruşturması yürütülen bazı firmaların dışındaki üreticilere ait ödemeye uygun olan icmallerin olması gerekmektedir. Bu kapsamda soruşturma ve incelemesi yürütülen firmalardan belge ibraz eden üreticilerimizin ödemeleri, soruşturmanın sonucuna göre değerlendirilecektir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.