Şanlıurfa

30 Ağustos Zafer Bayramı

12:58 30 Ağustos 2016
30 Ağustos Zafer Bayramı

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar, Siverek, Akçakale ve Viranşehir ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Siverek'te Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Vural Karagül, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Töreninin ardından, Karagül, Kaymakamlık Salonu'nda tebrikleri kabul etti.

Programa 107 Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Abdullah Uşan, Belediye Başkan Vekili Hamdi Hatipoğlu, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

- Ceylanpınar

Ceylanpınar'da 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri, Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreni ile başladı.

Törende Jandarma Başçavuş Tevfik İl yaptığı konuşmada, bugün 30 Ağustos Zafer Bayramının kutlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Milli birlik ve beraberliğin önemini anlatan İl, "Bugün millet olarak dünyada bağımsızlık örneği olmuş büyük bir zaferin 94. yıl dönümünü kutlamanın sonsuz sevinci ve mutluluğu içerisindeyiz. 94 yıl önce büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman Türk ordusunun kazandığı, Mehmetçiğin kanlarıyla yazılan bu büyük zafer Türk milletinin sonsuza kadar övünç ve gurur kaynağı olacaktır." dedi.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kaymakam Ahmet Karatepe makamında tebrikleri kabul etti.

Programa Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran, İlçe Garnizon Komutanı Ahmet Uzun, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Erol Duyar, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri katıldı.

- Viranşehir

Viranşehir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na Kaymakam Ahmet Yıldız, İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Atakan Konukbag ve Belediye Başkan Vekili İsa Misafirci çelenk sundu.

Törenin ardından makamında tebrikleri kabul eden Yıldız , misafirlerle sohbet etti.

- Akçakale

Akçakale'de Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Eyüp Fırat, İlçe Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Ufuk Küçük ve Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Kaymakam Fırat makamında tebrikleri kabul etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.