Şanlıurfa

Suriyeli hafız çocuklar icazet aldı

16:30 25 Eylül 2016
Suriyeli hafız çocuklar icazet aldı

Şanlıurfa'daki kamplarda hafızlık eğitimini tamamlayan 73 Suriyeli çocuğa törenle icazet verildi.

İl Müftülüğü koordinesinde Suriye Alimler Birliği öncülüğünde gerçekleştirilen kamplarda kalan yaşları 12 ila 17 arasında değişen 53'ü kız 73 çocuğun hafızlık eğitimini tamamlaması dolayısıyla Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda tören düzenlendi.

Etkinlikte Kur'an-ı Kerim okuyan küçük hafızlar, Arapça ilahiler seslendirdi.

Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye olarak Suriyelilere ev sahipliği yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Toplumun her kesiminden sığınmacılara destek olunması gerektiğini ifade eden Açık, "Bu tür programlar sayesinde Suriyeliler ile kardeşliğimiz daha da artar inşallah. Bu programlar vesilesiyle bilinçlenme ve şuurlanma olur. Tüm İslam ülkelerindeki Müslümanlara sahip çıkılabilmesi için de bir vesile olur inşallah. Suriyeli kardeşlerimize yönelik bu programlarımız devam edecek." dedi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila da vakıf olarak organizasyonun gerçekleştirilmesine sponsor olarak destek sağladıklarını söyledi.

İHH olarak benzer organizasyonlara destek verdiklerini dile getiren Atila, toplumda daha faydalı bireylerin yetişmesi için gayret gösterdiklerini belirtti.

Suriye Alimler Birliği Başkanı Muhammed Yasir de yardımlarından dolayı Türkiye'ye teşekkür ederek, daha çok hafız yetiştirebilmek için destek beklediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Suriyeli hafızlara icazetleri dağıtıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.