Şanlıurfa

PYD "karargahı"na ABD bayraklarının asılması

16:30 25 Eylül 2016
PYD "karargahı"na ABD bayraklarının asılması

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde terör örgütü PKK/PYD'nin gümrük binasının üstüne astığı ABD bayrağı yerinde duruyor.

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin kontrolünde bulunan Tel Abyad ilçesindeki gümrük binasının üstüne 11 gün önce asılan ABD bayrağı, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinden de görülebiliyor.

Daha önce terör örgütü PKK/PYD'nin çok sayıda militanının bulunduğu binaya asılan ABD bayraklarından 3'ü indirilmişti.

Suriye'de 2 Eylül'de Fırat Nehri'nin batısındaki Münbiç ilçesinde terör örgütü PKK/PYD'nin çok sayıda militanının bulunduğu Rafi köyünde de çevreye ABD bayrakları asılmıştı.

Bölgedeki yerel kaynaklar, teröristlerin ABD bayrağını "kalkan" olarak kullandığını belirtmişti.

- "ABD bayrağı bölge halkını tedirgin ediyor"

Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD'nin desteklediği PYD'nin tek kurşun sıkmadan ilçeye sahip olduğunu söyledi.

Ayhan DAEŞ ve PYD'nin ilçede korku imparatorluğu kurduğunu belirterek, "PYD, asırlardır Arap ve Türkmenlerin yaşadığı bölgede tehcir politikası güderek orada bulunan insanları yerlerinden yurtlarından ve bölgelerinden etti. Türkiye'nin Fırat Kalkanı operasyonundan sonra ABD'nin evladı PYD, çıplak gözle görülebilecek şekilde sınırımıza ABD bayrakları astı. ABD bayrağı bölge halkı ve ilçemizde yaşayan Suriyeli Arap ve Türkmenleri tedirgin ediyor." diye konuştu.

- "Ne DAEŞ ne PYD ne de Amerikan bayrağı istiyoruz"

Akçakale'de yaşayan Tel Abyadlı Ode Abu Hamza da ülkelerindeki savaş nedeniyle vatanlarından zorla tehcir edildiklerini söyledi.

Yaşadıkları topraklara önce terör örgütü DAEŞ'in bayrak astığını belirten Hamza, "Daha sonra PYD, burayı işgal ederek bayrağını astı. Şimdi de ABD bayrağı asılmış. Biz kendi vatanımızda, toprağımızda ne DAEŞ ne PYD ne de Amerikan bayrağı istiyoruz." dedi.

Asad El Hüseyin de ülkelerinde terör örgütleri ve başka ülkelerin bayraklarının dalgalanmasını istemediklerini vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.