Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan kısa kısa

16:45 30 Eylül 2016
Şanlıurfa'dan kısa kısa

Siverek Belediyesi çalışanlarına yönelik prostat kanseri konulu seminer düzenlendi.

Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen seminerde Doktor Hasan Güçer katılımcılara prostat kanserin teşhisi ve tedavisiyle ilgili slayt sunumu eşliğinde bilgi verdi.

Güçer, tüm kanser türlerinde olduğu gibi prostat kanserinde de erken teşhis çok önemli olduğunu belirterek, "Son yıllarda teknolojinin gelişmesi sonucunda erken teşhiste önemli aşamalar kaydedildi. Bu sayede prostat kanserinden yaşamını yitirenlerin sayısı azaldı. Hastalıktan şüphelendiğiniz en küçük bir rahatsızlıkta bile mutlaka konunun uzmanı bir doktora görünün." tavsiyesinde bulundu.

Seminerin ardından katılımcılara kanserle ilgili broşürler dağıtıldı.

- Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Ceylanpınar İlçe Müftüsü Üsame Anlağan "Camiler ve Din Görevlileri" haftası dolaysıyla toplantı düzenledi.

Anlağan, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada camilerin toplumun en önemli yapı taşlarından olduğunu belirtti.

Her yıl ekim ayının ilk haftasını "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" olarak kutlandığını hatırlatan Anlağan, bu kapsamda bir hafta boyunca ilçede bir dizi etkinlik yapacaklarını söyledi.

Camiler ve Din Görevlileri haftasının bu yılki temasının cami ve kitap olduğunu hatırlatan Anlağan "Hafta dolayısıyla bizde ilçe müftülüğü olarak bir dizi etkinlik yapacağız. Halkımızın din görevlileri ile yakınlaşmasını sağlamak, camilerde düzenlenen etkinlik ve aktiviteleri arttırmak amacıyla hafta içerisinde kitap okuma programından konferansa, vaazlardan kan bağışına kadar farklı etkinlikler yapacağız." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.