Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan kısa kısa

13:34 08 Ekim 2016
Şanlıurfa'dan kısa kısa

Siverek Fotoğraf Sanatçıları Derneği (SİVSAD) tarafından "Fotoğraf Çekimi" konulu seminer düzenlendi.

Yenişehir Mahallesindeki Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen seminerde fotoğrafçı Galip Çetiner ile Ercin Güzin Gülfidan, fotoğraf çekimiyle ilgili katılımcılara bilgi verdi.

SİVSAD Başkanı Mustafa Veysel Gülpınar, yaptığı konuşmada, fotoğraf sanatını herkese sevdirmeye çalıştıklarını söyledi.

Derneğin çalışmalarını anlatan Gülpınar, "İlçede fotoğraf sanatının tanıtımının yanı sıra ilçenin doğal güzelliklerini de fotoğraf sanatıyla tanıtmak çalışıyoruz. Amacımız, Siverekli gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutup doğa ve insan sevgisini gençlerin temiz kalplerine nakış gibi işleyip gençleri insanlığın yararına olan faaliyetlere yöneltmektir." dedi.

SİVSAD Dernek Başkan Yardımcısı Ferit Akçalı ise, Karacadağ Yaylasında göçerlerin yaşamıyla ilgili çalışmaların başladığını belirtti.

Akçalı, "Bu güne kadar göçerlerle ilgili gerek yazılı gerekse görsel medyada film, belgesel, haber türünde çalışmalar yapıldı. 1919 rakımlı Karacadağ'ın tepesinde geçimini hayvancılıkla yapan göçerlerle ilgili geniş kapsamlı bir fotoğraf sergisi yapmak istiyoruz. Dernek üyelerimiz, Karacadağ bölgesinde yaşayan göçerlerle ilgili kapsamlı bir çalışmaya başladılar. Önümüzdeki dönemde göçerlere özgü bir fotoğraf sergisi açmak için çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

- Ceylanpınar'da prestij cadde çalışması

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ceylanpınar'da başlatılan prestij cadde çalışması devam ediyor.

Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bayol, yaptığı açıklamada, ilçe genelinde başlanan prestij cadde uygulamasının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.
1014. Caddede dolgu çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Bayol, "Viranşehir Caddesi ve TİGEM Kapısını birbirine bağlayan yaklaşık 2 kilometrelik yol genişletme çalışmamız devam ediyor. Bu yolun genişliği daha önce 6 metre idi. Şu anda genişletilmiş haliyle 25 metre oldu. Prestij cadde uygulaması kapsamında yol genişletme ve dolgu çalışması en kısa zamanda tamamlanacak. İnşallah çalışmalar tamamlandığında ilçemize güzel bir cadde kazandırmış olacağız." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.