Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan kısa kısa

10:35 11 Ekim 2016
Şanlıurfa'dan kısa kısa

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, okul servislerinde denetim yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, zabıta ekipleri, 2016 - 2017 eğitim ve öğretim başlamasıyla birlikte öğrencilerin yoğunlukta kullandığı okul servislerinde denetimler yaptı.

Vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak amacıyla birçok alanda denetimlerini sürdüren zabıta ekipleri, eğitim ve öğretim sezonunun başlamasıyla birlikte gerek okul kantinlerinde, gerek okul çevresinde denetimlerde bulunuyor.

Kent merkezi ile ilçelerde öğrenci servislerini denetleyen ekipler, özellikle araçlardaki emniyet kemerleri, uyarıcı levhalar, klimalar ve sürücülere ait çalışma karneleri kontrol etti, araçlarda eksiklik gördüğü firmalarda yasal işlem başlattı.

- Siverek'te lokantalar denetlendi

Siverek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, ilçede faaliyet gösteren restoran ve lokantalarda denetim yaptı.

Yapılan denetimlerde, lokantaların mutfakları, denetlenerek sağlık açısından hijyen kurallarına uygun olup olmadığı kontrol edildi. Ürünlerin saklanma koşulları, kuru gıdaların istiflenirken ürünlerin havalanması için altlarında palet olup olmadığı, tarife listeleri, iş yeri açma ve çalışma ruhsatları kontrol edildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Baydili, halkın sağlığına kendi sağlıkları kadar önem verdiklerini belirterek "İlçemizde faaliyet gösteren restoran, lokanta, fırın ve kasaplarda halkımızın sağlığını ön planda tutularak denetlenmiştir. Denetimler sonucu eksiği belirlenen esnaflara gerekli uyarılarak yapılarak, eksikliklerin tamamlanması için süre tanınmıştır. Verilen süreye müteakip yapılacak denetimlerde eksiklikleri giderilmemiş esnaf hakkında gerekli yasal işlemin yapılacağı tebliğ edildi." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.