Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan kısa kısa

14:04 18 Ekim 2016
Şanlıurfa'dan kısa kısa

Akçakale Süleyman Şah Çadır Kentinde salgın hastalıklar konulu semineri düzenlendi.

Süleymanşah Çadırkenti Müdür Yardımcısı Müslüm Önel, yaptığı açıklamada kış ayı ve okulların açılması ile birlikte çadır kentte hijyen ve salgın hastalıklarını önlemek için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Suriyeli sığınmacıları hijyen konusunda bilgilendirdiklerini anlatan Önel, "Hem okullarımızdaki çocuklarımıza hem de ailelere yönelik hijyen, bit salgınını önleme ile ilgili çadır kentimizde bilgilendirme seminerleri düzenledik. Çadır kentimizde yaşayan yaklaşık 30 bin Suriyeli misafirlerimize de ayrıca bit ilaçlarından dağıtıyoruz. Sağlık ile ilgili bu tür çalışmalarımız devam edecektir." ifadelerini kullandı.

- Harran'da kaçak yapıyla mücadele çalışmaları

Harran Belediyesi kaçak yapıyla mücadele çalışmaları kapsamında bazı yapılar için yıkım kararı çıkardı.

Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, yaptığı açıklamada ilçede kaçak yapılara karşı etkin bir çalışma yürütüklerini söyledi.

İlçenin tarihi dokusunu korumaya devam ettiklerini belirten Özyavuz, şu bilgileri aktardı:

"Belediye sınırları ve mücavir alan içinde inşaat ruhsatına aykırı yapılan binalar ile kaçak yapıların takibini aralıksız sürdürüyoruz. İnşaat ruhsatına aykırı yapılar için verilen bir aylık sürede inşaatı ruhsata uygun hale getirilmeyen ve ruhsatsız yapılar için yıkım kararları aldık. Hayati Harran Mahallesinde bir evin yıkımının gerçekleştirdik. Çalışmalarımız devam ediyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.