Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan kısa kısa

15:36 01 Kasım 2016
Şanlıurfa'dan kısa kısa

Siverek ilçesinde sağanak etkili oldu.

İlçede gün içinde etkili olan yağış nedeniyle Şirinkuyu, Kale, Yenişehir ve Abdalağa mahallelerinde bazı ev ve iş yerlerinin bodrum katlarını su bastı.

Belediye ekipleri, iş makineleriyle zemin katlardaki yağmur sularını tahliye etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Ahmet Öncül, yaptığı açıklamada meteorolojinin şiddetli yağış uyarısını dikkate alarak çeşitli tedbirler aldıklarını belirterek, "Belediye Fen İşleri ekipleri, 50 kişilik acil müdahale ekibiyle iş makineleri vidanjörlerle taşkın suların zarar vermesini önledi. Bazı bölgelerde zemin katlara dolan sular tahliye edildi." dedi.

- Ceylanpınar'da prestij caddesi çalışmaları

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, yapımı devam eden prestij caddesi çalışmalarını inceledi.

Viranşehir Caddesi'ndeki çalışmaları inceleyip yetkililerden bilgi alan Atilla, ilçede kalıcı eserler bırakmak için çalıştıklarını söyledi.

İlçede her alanda hizmet sunmaya çalıştıklarını belirten Atilla, şunları dile getirdi:

"İlçemizde devam eden prestij cadde uygulamasıyla ilgili Büyükşehir Belediyemizle beraber çalışıyoruz. Normalde halihazırın üzeri asfaltlanacaktı. Ancak biz ona razı olmadık ve yollarımızı genişlettik. Burada üç buçuk şeritli orta refüjlü çok güzel bir yolumuz olacak. Tabi bu çalışmalar kapsamında vatandaşlarımıza bazı sıkıntılar vermiyor da değiliz. Yaklaşık 3 aydır bütün iş makinelerimizle caddelerde çalışma yürütüyoruz. Kimi yerleri kazıyoruz, kimi yerlere dolgu yapıyoruz. Bütün ekiplerimiz gece gündüz çalışmalarını sürdürüyorlar. İnşallah güzel bir eser ortaya çıkaracağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.