Şanlıurfa

İsim değişikliği korucuları sevindirdi

16:14 01 Kasım 2016
İsim değişikliği korucuları sevindirdi

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, geçici köy korucularının isminin güvenlik korucusu olarak değiştirilmesinin korucular arasında sevinçle karşılandığını belirtti.

Sözen yaptığı yazılı açıklamada, kısa süre önce geçici köy korucularının isminin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile "güvenlik korucusu" olarak değiştirildiğini hatırlattı.

KHK kapsamında hükümetin talepleri doğrultusunda korucu camiasının haklarına yönelik bazı yeni düzenlemeleri yürürlüğe koyduğunu ifade eden Sözen, korucuların bir takım mağduriyetlerinin giderildiğini vurguladı.

İsim değişikliğinin korucuları memnun ettiğini belirten Sözen, "Korucularımız, 35 yıllık isimlerinin (geçici köy korucusu) 'güvenlik korucusu' olarak değiştirilmesinden büyük memnuniyet duyuyor. Zaten korucularımız geldiğimiz noktada köy koruculuğu görevini yürütmüyor, ilin mülki idare amiri tarafından verilen her türlü görevi yasalar çerçevesinde yerine getiriyordu. Ayrıca bir sistemin 35 yıl 'geçici' olması akılla mantıkla izah edilir bir durum değildi. Kalıcı hale getirilen koruculuk sisteminin geçici ismiyle anılması başlı başına yanlış bir uygulamaydı. Korucularımızın isminin Cumhurbaşkanımızın belirlediği 'güvenlik korucusu' olarak değiştirilmesi camiamız açısından son derece önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı.

- Silah ruhsatı harcından muaf tutulma

Koruculardan artık silah ruhsatı harcı ödemeyeceğini de aktaran Sözen, şöyle devam etti:

"35 yıldır uzun namlulu silah taşıyan korucularımız kısa namlulu silah ruhsatı alamıyor, silah ruhsatı alanlar ise harç parası ödemek zorunda kalıyorlardı. Korucularımızın aldıkları maaşlarla bugün itibarıyla 5 yıl için 3 bin 735 lira harç parası ödeyecek imkanları yoktu. Bundan dolayı silah ruhsatı alamayan korucularımız şehir ve ilçe merkezlerinde savunmasız bir şekilde terör örgütü PKK'nın hedefi haline geliyordu. Yeni düzenlemeyle korucularımız bundan sonra taşıma ruhsatları almaya hak kazanarak taşıyacakları bir silah için harç parasından muaf tutulmuşlardır. Böylece 35 yıldır kangren haline gelmiş ve çok büyük haksızlık olarak gördüğümüz bu sorun da çözülmüş oldu."

Korucuların sosyal ve özlük haklarının düzenlenmesini de beklediklerini belirten Sözen, maaşlarının da en düşük devlet memuru maaşına endekslenmesini talep ettiklerini aktardı.

Sözen, yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.