Şanlıurfa

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik Şanlıurfa'da

16:30 25 Kasım 2016
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik Şanlıurfa'da

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Suriye'de yaşananların rastgele gerçekleşmediğini, her şeyin plan dahilinde olduğunu belirterek, "Planlı, programlı bir şekilde bölgenin yeniden dizaynı, bölgenin yeniden masa başında cetvellerle çizilmesi ve bölgede yaşayan vatandaşlara dönük bir elbise biçilmeye çalışılıyor." dedi.

Çelik, Şanlıurfa'daki temasları kapsamında, Büyükşehir Belediyesince Haleplibahçe Mahallesi'nde yaptırılan bölgenin ilk kadın sosyal merkezi Hamarat Eller Çarşısı'nın açılışına katıldı.

Söz konusu çalışmanın önemine değinen Çelik, şehirlerin kalkınması için kadınlara daha çok rol verilmesi gerektiğini ifade ederek,emeği geçenlere teşekkür etti.

Faruk Çelik, kadınların artık her alanda daha fazla kendini göstermeye başladığını belirterek, bu anlamda çarşıda üretilen malzemelerin aile bütçesinde da önemli katkı sunacağına inandığını kaydetti.

Şanlıurfa'nın huzur kenti olduğunu ve bu durumun devamı için çalıştıklarını anlatan Faruk Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şanlıurfa'da huzur içinde yaşıyoruz. Allah huzurumuz bozmasın ama aynı medeniyet havzamızda bulunan 'Şam'ın, Halep'in, Bağdat'ın durumu nedir' diye Şanlıurfa'da oturan 2 milyon insanımızın mutlak düşünmesi gerekiyor. Yani bizim kardeş şehirlerimizin kardeş ülke şehirlerinin karşı karşıya bulunduğu, orada olup bitenleri dikkatle izlemeliyiz. Plan ve projelerin ne olduğu, gelişen bütün olayların tesadüfi olmadığını hepimizin, kulağımıza küpe etmesi gerekiyor. Yani olan bitenler rastgele olmuyor, her şey plan dahilinde oluyor. Planlı programlı bir şekilde bölgenin yeniden dizaynı, bölgenin yeniden masa başında cetvellerle çizilmesi ve bölgede yaşayan vatandaşlara dönük bir elbise biçilmeye çalışılıyor. Bunlara dikkat ederek Şanlıurfamız, bölgemiz ve ülkemizde yaşamayı yürütmemiz gerekiyor. Tek ilacımız var tek çaremiz var tek çıkış yolumuz var o da bir olmak, beraber olmak kardeş olmak, bütün şer güçlere karşı büyük bir direnişi göstermekten geçiyor."

- "Mağdurlara kucak açtık"

Bakan Çelik, Türkiye'nin mağdur Suriyelilere kucak açarak dünyaya örnek olduğunu vurgulayarak, mazlumların tek dayanağının Türkiye olduğunu anlattı.

İslam coğrafyasında yaşanan olumsuzlukların bir an önce bitmesini temenni eden Çelik, şunları söyledi:

"İnşallah Türkiye'nin son dönemlerde bölgede almış olduğu inisiyatif, yaşanan sorunların bir an önce bitmesi konusunda önemli olur. Bu anlamda ciddi bir mesafe aldığımızı da burada ifade etmekte istiyorum, inşallah bu bölgede yaşanan huzursuzluk böyle gitmeyecek. Bu bir şeklide noktalanacak bitecek ve göreceksiniz Şanlıurfa bu bölgenin en cazip kenti olmaya devam edecek. Bu bölgelerde dostluk köprüleri kurulacak, bölgedeki bütün hakların, Kürt'ü, Arap'ı, Türk'ü, Ezidi'si ile aklınıza kim geliyorsa, tüm bölgedeki yaşayan insanların tek sığınacakları yer Türkiye'dir. Sırtını dayanacakları, güvenebilecekleri tek devlet var o da Türkiye'dir. Biz bu anlamda eli silahlı olmayanları, bu ülkede bu coğrafyada huzur arayanlar, kardeşlik arayanlara her zaman kucağımız açtık, kucağımızı açmaya devam edeceğiz. Türkiye varsa bölgede huzur var, Türkiye güçlü ise bölgede huzur var. Bunun dışında huzur temin edilmesi mümkün değildir. Bu potansiyel bilerek dayanışmamızı ve kardeşliğimizi geliştirmemizin önemli olduğunu buradan bir kez daha vurgulamak istiyorum."

Çelik, konuşmanın ardından beraberinde Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve kadınlarla çarşının açılışını gerçekleştirdi, reyonları inceledi.

Çelik, burada gazetecilere yaptığı açıklamada çarşının sağlıklı gıda noktasında önemine değinerek, "Gıdaya erişimin yanında gıdanın sağlıklı olması son derece önemli hem gıdaya erişeceksiniz hem de sağlıklı gıdaya ulaşacaksınız. Bu yönüyle önümüzdeki sürecin gıda yılları olacağını, gıdanın çok tartışılacağı görüyoruz bu anlamda bu çarşı son derece önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.