Şanlıurfa

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik:

12:59 26 Kasım 2016
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Nasıl bir birliktelik düşünebiliyor musunuz, aklınızın ucundan geçer mi, birisi geliyor içeride dindar görünümlü sinsi sinsi yapılanıyor, birisi ataist görünümlü dağda milletin başına Allahsızlığı hükmetmeye çalışıyor, ikisi perde arkasında bir yerde buluşturuluyor ve Türkiye'ye çorap örmeye çalışıyor." dedi.

Bakan Çelik, Şanlıurfa'daki temasları kapsamında, Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin bir otelde düzenlediği toplantıda, 59 esnaf oda başkanıyla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Katılımcıların söz alarak, değerlendirmede bulunduğu programda konuşan Çelik, esnafın ülkenin kalkınması noktasında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, emeği geçen çalışanlara teşekkür etti.

Sorunları çözme noktasında hareket ettiklerini anlatan Bakan Çelik, Türkiye'nin son dönemlerde büyük olaylarla karşı karşıya kaldığını ve ülke olarak bunlarla mücadele ettiklerini hatırlattı.

Faruk Çelik, Suriye'de uzun süredir devam eden savaş nedeniyle çok sayıda kişinin Türkiye'ye sığındığını ifade ederek, bunu en iyi yaklaşık 500 bin Suriyelinin bulunduğu Şanlıurfa halkının bildiğini anlattı.

Vatansızlığın çok kötü olduğunu vurgulayan Çelik, şunları söyledi:

"Şunu çok iyi bilmemiz gerekiyor birileri plan yapıyor da bizim gidecek bir yerimiz yok. Avrupa Birliği ile bizim aramızdaki sorunlardan bir tanesi '100 bin kişi alalım mı almayalım mı' gibi komik yaklaşımlar, fert başına milli geliri 30-40 bin dolar olan devletler böyle insana yaklaşıyorlar. İnsanlık anlayışları bu, birileri ölmüş çokta umurlarında değil, hele İslam Coğrafyası'nda ölüyorsa hiç önemli değil, hepsi ölsün gitsin, öyle bir medeni görünümlü vahşi yaklaşım. Ama çok şükür biz binbir türlü zahmet çekiyoruz ama o vatansız insanlara yinede vatansızlığı hissettirmemek için büyük fedakarlık gösteriyor bizim insanımız. Hep diyorum, Güneydoğu'dan ses yükselmeli, artık bu memleketin birliğinden beraberliğinden yana olan insanların sesini yükseltmesi gerekiyor, başka çıkarı yok. Piyon varya piyon bir başkasının oyuncağı olduğu tescillenmiş insanların bu bölgeye sorundan başka bir şey getirmez."

Faruk Çelik, Türkiye'nin kısa sürede büyük atılımlar gerçekleştirdiğini ve belli çevrelerin bundan rahatsızlık duyduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kalkınmayı çok görenler, hazmedemeyenler var, işte bu hazmedemeyenler bizden biri değil, ne Kürt o, ne Türk o, ne Alevi, ne Sünni, o başka bir şey, Türkiye'yi başkalaştırmak istiyorlar. En basitinden gördük, işte 15 Temmuz gecesi adam ifade veriyor ve diyor ki 'bize talimat geldi, silahları kullanmayın o gece askere silah çekmeyin' diyor. Nasıl bir birliktelik düşünebiliyor musunuz, aklınızın ucundan geçer mi, birisi geliyor içeride dindar görünümlü sinsi sinsi yapılanıyor, birisi ataist görünümlü dağda milletin başına Allahsızlığı hükmetmeye çalışıyor, ikisi perde arkasında bir yerde buluşturuluyor ve Türkiye'yenin başına çorap örmeye çalışıyor. DAEŞ çok kötü Allah belasını versin, böyle bir Müslümanlık mı olurmuş, İslam adına yapıyorlar niye çünkü güzel dinimizi, barış dinimizi lekelemenin aracı, El Kaide'ler, DAEŞ'ler her neyse o dinin barışçı ve huzur veren yönünü ortadan kaldırıp, dünya insanlarına diyecekler ki işte Müslümanlar böyle, onun için çıkarmışlar."

Bakan Çelik, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"Bu örgütler, Suriye, Irak gibi ülkeleri neredeyse tamamını almaya çalışıyorlar, kim verdi bunlara bu imkanları, nerede yetişti bunlar, dünyanın her yerinden geliyor, bunları kim örgütledi, bu devasa silahları kim verdi, nasıl işgal ettiler Suriye'yi, Irak'ı, peki daha önce Afaganistan'ı işgal eden El Kaide nereye gitti, görevi bitti, fişini çektiler. Şimdi bunlarda görev yaptırıyorlar, fişini çekecekler, FETÖ'ye de görev yaptırdılar şimdi fişini çekecekler. Peki gidişat nereye, gidişat çok açık Türkiye'nin istikrarı, yürüyüşünü durdurmak. Bu millet öyle bir millet ki her türlü zorluğa rağmen kalkınmayı, gelişmeyi, dayanışmayı sağlayan bir millet. Bu heyecanımızı kırmak için yarı yolda bırakmak için ve istikrarsızlaştırıp parçalamak için son kaledir Türkiye iyi düşünelim ve bu son kalenin bel kemiği de esnaflardır."

Bakanı Faruk Çelik, zor süreçte ülkesine sahip çıkan esnafa teşekkür ederek, yaklaşık iki yıl önce ülkede ana sorunların konuşulduğunu ama bir anda Türkiye'nin daha küresel konularla karşılaştığını aktardı.

Bu tür sorunların çözümü için gayret ettiklerini belirten Çelik, teröre karşı birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiğini bildirdi.

Programa katılımından dolayı Bakan Çelik'e teşekkür eden katılımcılar ise plaket sundu.

Yaklaşık iki saat süren toplantıya, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve ilgililer katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.