Şanlıurfa

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik:

17:45 26 Kasım 2016
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Türkiye'nin kalkınması demek, Türkiye'nin büyümesi demek çok büyük bir coğrafyayı etkiliyor, ondan rahatsız oluyorlar. Diyorlar ki 'Türkiye ayağa kalkmamalı' bizde inadına ayağa kalkacağız, dayanışarak ayağa kalkacağız doğu, batı, kuzey güney ayrım yok diyoruz." dedi.

Bakan Çelik, Şanlıurfa'daki temasları kapsamında, merkez Karaköprü Belediyesi tarafından kırsaldaki Külaflı Mahallesi'nde yaptırılan çok amaçlı salon ve muhtar evinin açılış törenine katıldı.

Burada konuşan Faruk Çelik, Şanlıurfa'nın büyükşehir olmasının ardından köylerin mahalleye dönüştüğünü ve bunun hizmet anlamında olumlu sonuçlar ortaya koyacağına inandıkları belirtti.

Çelik, Ankara'da yaşanan yoğunluk nedeniyle, son dönemde kente daha az gelebildiğini ifade ederek, buna rağmen sürekli Şanlıurfa'yı düşündüğünü aktardı.

Şanlıurfa'da genç nüfusunun fazla olduğunu anımsatan Çelik, gençlere iş imkanları sağlamak için gayret ettiklerini kaydetti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Türkiye'nin son dönemde önemli hamleler gerçekleştirdiğini vurgulayarak, "Kaliteyi yükseltmek zorundayız, köyde oturan vatandaşımızın da her türlü imkana ulaşması gerekiyor, bunu sağlamamız gerekiyor. Yani topyekün kalkınmamız gerekiyor, bir ara Türkiye'nin 10 ili kalkınıyordu buralar biliyorsunuz ihmal ediliyordu, buradan insanlar göç ediyordu, şimdi topyekün Türkiye kalkınıyor, şehirler kalkınıyor köyler kalkınıyor, işin özü bu." diye konuştu.

Ülkenin bu bölgelerini canlandırmak için Çözüm Süreci'ni başlattıklarını anımsatan Çelik, "Üç yıl her şey çok güzeldi, ama bunu çok gördüler çünkü, Türkiye'nin kalkınması demek, Türkiye'nin büyümesi demek çok büyük bir coğrafyayı etkiliyor, ondan rahatsız oluyorlar. Diyorlar ki 'Türkiye ayağa kalkmamalı' bizde inadına ayağa kalkacağız, dayanışarak ayağa kalkacağız doğu, batı, kuzey güney ayrım yok diyoruz." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Çelik ile beraberindeki Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, çok amaçlı salon ve muhtar evinin açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Çelik, programın ardından hava yoluyla kentten ayrıldı.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.