Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan kısa kısa

18:29 21 Şubat 2017
Şanlıurfa'dan kısa kısa

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Akçakale ilçesinde incelemelerde bulundu.

Akçakale Kaymakamı Selçuk Yosunkaya ile Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan tarafından karşılanan Tuna, Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün isminin verildiği kurs merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Tuna, daha sonra kaymakamlık ve belediye başkanlığını ziyaret ederek ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı, kanaat önderleriyle görüşerek taleplerini dinledi.

Tuna, yaptığı açıklamada, Akçakale'nin birçok güzelliğe sahip, eski bir ilçe olduğunu belirtti.

Akçakale'nin 100 bine yakın nüfusunun olduğunu ve bir o kadar da Suriyeli misafirin bulunduğunu ifade eden Vali Tuna, şöyle konuştu:

"Nüfusu kadar misafir barındıran ilçenin insanları, bizim için Şanlıurfa için ülkemiz için geleceğimiz için çok önemli bir garanti. Tek derdimiz çocuklarımızı iyi yetiştirmek. Çocuklarımız için açtığımız kurs merkezimiz hayırlı olsun. Burada çocuklar hem TEOG hem de yerleştirme sınavlarına hazırlanan gençlerimiz büyük bir arzu ve hevesle günlük ders saatleri dışında gelip eğitim alıyor. Bunları görmek bizim için çok önemli. İlçe halkı zaten birbiriyle uyumlu barış sever huzurlu bir ortamda yaşıyor. Kanaat önderleriyle bugün bir araya geldik görüş alışverişinde bulunduk. Akçakale gezimiz oldukça verimli oldu. Burada Suriye sınırımız var. Suriye sınırını daha güvenli hale getirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Akçakale bizim için stratejik, önemli bir bölge. Burada insanlar devletine milletine bayrağına bağlılığı bizi daha da sevindirdi."

- Siverek'te fidan dağıtımı

Siverek Belediyesi, "Severek daha yeşil bir Siverek" ağaçlandırma kampanyası kapsamında fidan dağıttı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, Siverek-Viranşehir karayolu yakınlarındaki fidanlıkta çeviz, çam, akasya, çınar türü fidanları vatandaşlara ücretsiz dağıtmaya başladı.

Belediye Başkanı Resul Yılmaz, yaptığı açıklamada, yeşilin medeniyet olduğunu belirterek, "Yeşil alanlar kentlerin akciğeri konumundadır. Hedefimiz daha temiz daha yeşil bir Siverek. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olduğunu görüyorum. İnşallah vatandaşlarla yeşil alanları bol, özlenen bir Siverek hedefliyoruz. Vatandaşlarımıza ücretsiz fidan dağıtımlarımız devam edecek." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.