Şanlıurfa

Ceylanpınar'da "Katı Atık Aktarma İstasyonu" hizmete açıldı

16:30 02 Mart 2017
Ceylanpınar'da "Katı Atık Aktarma İstasyonu" hizmete açıldı

Ceylanpınar ilçesinde Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Suriye krizinin Güneydoğu Anadolu'daki etkisinin azaltılması projesi kapsamında yapımı tamamlanan "Katı Atık Aktarma İstasyonu" törenle hizmete açıldı.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Direktörü Claudio Tomasi, törende yaptığı konuşmada, Suriye krizinin getirmiş olduğu olumsuz etkilerin azaltılması için bu projenin hayata geçirildiğini ve yerel yöneticilerle işbirliği içerisinde projenin tamamlandığını söyledi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu İşbirliği Bölüm Başkanı Simona Gatti de açılışı yapılan istasyonun Suriye krizinin yerel yönetimler ve ev sahibi toplumlar üzerindeki etkisini hafifletme sürecinde kurulan yakın ve verimli işbirliğine ilişkin birçok örnekten olduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise projenin çevreyi ve insanı ilgilendirdiği için önemli olduğunu belirterek, "Ceylanpınar'da artık su kirlenmeyecek, toprak kirlenmeyecek, hava kirlenmeyecek. İnsanın oluşturduğu katı atıklar farklı bir şekilde ekonomiye katkı sunacak." şeklinde konuştu.

Konuşmaların istasyonun açılışını yapan protokol üyeleri, istasyonu gezdi.

Katı Atık Aktarım İstasyonu yılda 42 bin 705 ton katı atığı Şanlıurfa katı atık bertaraf merkezine taşıyacak. Çöplerin aktarımıyla yıllık yaklaşık 500 bin avro tasarruf sağlanması hedefleniyor. 22 dönüm alan üzerine inşa edilen tesiste 3 yarı römork araç hizmet verecek.

Açılışa, AFAD Daire Başkanı Zuhal Karakoç Dora, Ceylanpınar İlçe Kaymakamı Ahmet Karatepe, Ceylanpınar Belediye Başkan Vekili Adan Daşkıran ve çok sayıda davetli katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.