Şanlıurfa

Virenşehir şehidinin ismi yeğeninde yaşayacak

18:05 03 Mart 2017
Virenşehir şehidinin ismi yeğeninde yaşayacak

Şanlıurfa'ın Viranşehir ilçesindeki terör saldırısında şehit olan bekçi İbrahim Kete'nin ismi yeğenine verildi.

Kaymakam Ömer Çimşit, bebekleri dünyaya gelen şehidin ağabeyi İsmail ve yengesi Yaze Kete'yi, Viranşehir Devlet Hastanesinde ziyaret etti.

Anne ve minik bebeğin sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi alan Çimşit, bebeğe ailesi tarafından şehit bekçi İbrahim Kete'nin isminin verildiğini söyledi.

Çimşit, şunları kaydetti:

''Şehidimizin vefatında 'Bizler bir ölür, bin diriliriz.' demiştik. Bugün de bir İbrahim Kete daha aramıza katıldı. Aileyi ve yakınlarını tebrik ediyorum. İnşallah büyüyüp dinine, diyanetine ve millete hayırlı bir evlat olur. Şehit İbrahim Kete vatanı, milleti ve dini için canını vermiştir. Allah katından makamların en yücesine ulaşmıştır. Allah'a hamdolsun, bize bir İbrahim daha verdi. Şehidimize tekrar Allah'tan rahmet diliyorum."

Şehit Kete'nin anne ve babası ile bir süre görüşen Çimşit, yeni doğan torunları için kendilerini tebrik etti, ardından İbrahim bebeğe altın taktı.

Yenişehir Mahallesi'ndeki Savcılar Sitesi'ne 17 Şubat'ta bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında 2 kişi şehit olmuş, 48 kişi yaralanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.