Şanlıurfa

Viranşehir şehitlerinin adları parklarda yaşayacak

12:22 17 Mart 2017
Viranşehir şehitlerinin adları parklarda yaşayacak

Viranşehir ilçesinde düzenlenen terör saldırısında şehit olan Ahmet Oktay Günak ile İbrahim Kete'nin isimleri, Haliliye Belediyesince yeni açılan parklarda yaşatılacak.

Haliliye Belediye Başkanlığı, meclisi toplantısında Viranşehir ilçesinde gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen Günak ve Kete'nin adlarının uygun görülecek parklara verilmesi önerisinde bulundu.

Teklifi oy çokluğuyla kabul eden meclis üyeleri, Devteşti Mahallesi'ndeki parka Şehit Ahmet Günak Parkı, İmam Bakır Mahallesi'ndeki parka da Şehit İbrahim Kete Parkı isminin verilmesini kararlaştırdı.

Halilliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Şehitlerin isimlerini ölümsüzleştirmek istediklerini vurgulayan Demirkol, şunları belirtti:

"Şehitlerimizin isimleri de kendileri gibi ölümsüz olsun diye Belediye Meclisimizden böyle bir karar aldık. Şehitlerimizin isimlerinin bir seda olarak da yankılanmasını devam ettirmek adına parklarımıza bu isimleri veriyoruz. Burada oyun oynayan her çocuğumuz bu vatan için canını feda eden şehitlerimizi tanıyacak. Bu vatanın emanetlerini devam edecektir."

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 17 Şubat'ta Yenişehir Mahallesi'ndeki Savcılar Sitesi'ne bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında 2 kişi şehit olmuş, 48 kişi yaralanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.