Şanlıurfa

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

17:37 18 Mart 2017
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Sanatçı Uğur Işılak, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla Şanlıurfa'da Haliliye Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte konser verdi.

GAP Arena Spor Salonu'nda düzenlenen ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte Haliliye Belediyesi mehter takımı konser sundu.

Programda konuşan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale'de 393 Şanlıurfalı şehidin bulunduğunu ancak farklı cephelerde verilen şehit sayısının tam olarak bilinmediğini söyledi.

Şanlıurfalıların 15 Temmuz'da vatan için, ortak değerler için canını feda etmeyi göze aldığını net bir şekilde gösterdiklerini ifade eden Tuna, "Şanlıurfalılar duruşu ile bir destan yazdı ve yazmaya da devam ediyor inşallah." dedi.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol da tüm davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Etkinlikte Sanatçı Uğur Işılak bir konser verdi. Çanakkale ile ilgili şiir ve eserlerini de seslendiren Işılak'a seyirciler de eşlik etti.

Tören, Haliliye Belediyesi tarafından düzenlenen Çanakkale ve Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin dağıtımıyla sona erdi.

Programa, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Kemalettin Yılmaztekin, Halil Özcan ve Ahmet Eşref Fakıbaba ile davetliler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.