Şanlıurfa

Güneydoğu'da sıcaklıklar artıyor

14:14 20 Mart 2017
Güneydoğu'da sıcaklıklar artıyor

Sıcak havanın etkisini göstermeye başladığı Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bu hafta sıcaklıkların bazı illerde 21 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

AA muhabirinin meteoroloji yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Gaziantep'te geçen hafta etkili olan yağmur, bu hafta yerini güneşli bir havaya bırakıyor. Bugün 14 derece olan kentteki sıcaklık, hafta boyu artarak cumartesi günü 20 dereceye kadar ulaşacak.

Bölgenin en sıcak şehirlerinin başında gelen Şanlıurfa'da ise ortalama 16 derece olan sıcaklık, pazar günü 21 dereceye kadar çıkacak. Hafta başında gece en düşük sıcaklığın 4 derece olması beklenen kentte, hafta sonuna doğru gece sıcaklığın 14 dereceleri bulacağı öngörülüyor.

Geçen hafta yer yer kar yağışlarının yaşandığı Adıyaman'da da termometreler hafta sonuna doğru 20 dereceye kadar çıkacak. Rüzgarın saatte 16 kilometre olarak hafif şekilde etkili olacağı kentte en düşük sıcaklığın gece saatlerinde 4 derece olması bekleniyor.

Kilis'te de en düşük hava sıcaklığının 14 derece olacağı tahmin edilirken, 25 Mart Cumartesi günü ise sıcaklık 21 dereceyi bulacak.

Meteoroloji yetkilileri, hafta içerisinde güneşin etkili olacağını akşam saatlerinde ise bölge genelinde serin bir hava beklediklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.