Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan kısa kısa

17:35 29 Mart 2017
Şanlıurfa'dan kısa kısa

Viranşehir ilçesinde aralarında Suriyeli sığınmacıların da bulunduğu çocuklara yönelik sirk gösterisi düzenlendi.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Türkiye Kalkınma Vakfı işbirliğinde Viranşehir Kaymakamlığı koordinesinde "Suriyeli Çocukların ve Gençlerin Güçlendirilmesi Çalışması" Projesi kapsamında sirk sanatçıları ilçede eğitim gören öğrencilere yönelik etkinlik gerçekleştirildi.

Viranşehir Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen gösteriyi aralarında Suriyeli sığınmacıların da bulunduğu çocuklar ilgiyle izledi.

Proje Koordinatörü Gültekin Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinlik aracılığıyla Suriyeli ve Türk öğrenciler arasında uyumu güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Çocuklar açısından sosyal uyumun büyük önem taşıdığını ifade eden Çelik, "Bizler çocuklara pedagojik eğitimlerin yanı sıra sanatsal ve görsel eğitimlerde veriyoruz. Bizler çocuklara 'sus' demiyoruz. Çocuklara bütün bedeninle 'konuş' diyoruz. Çocuğun kendi bedenini tanıması için fırsat veriyoruz. Bu sayede çocuk kendi bedenini tanırken, yeteneklerini de keşfediyor, öz güven kazanıyor." dedi.

- Öğrencilere trafik eğitimi

Halfeti ilçesinde okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik trafik bilinci eğitimi verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ile Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu (TÜSEKON) işbirliği kapsamında gerçekleştirilen eğitimlerin Halfeti ayağı gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hanifi Şahin, Halfeti Gençlik Merkezinde düzenlenen eğitim toplantısında amaçlarının trafik bilincini artırmak olduğunu söyledi.

Yeni nesilde trafik alanında farkındalık oluşturmak istediklerini aktaran Şahin, genel trafik kuralları hakkında öğrencilere detaylı bilgi verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.