Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan kısa kısa

17:28 05 Nisan 2017
Şanlıurfa'dan kısa kısa

Viranşehir ilçesinde öğrenciler, TÜBİTAK 11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Viranşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş, ilçenin Aşağı Sulutepe Okulunu ziyaret ederek, yürütülen eğitim faaliyetlerine ilişkin okul öğretmenlerinden bilgi aldı.

Okul öğrencilerinin formül hesaplama alanında geliştirdiği bir projenin TÜBİTAK 11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına katılmaya hak kazandığını belirten Ateş, projeyi geliştiren öğrenciler Rojin Vefa ve Sümeyye Bozyıl'ı tebrik etti.

Yarışmaya çok sayıda müracaatın yapıldığını ancak katılmaya hak kazanamadığına dikkati çeken Ateş, "Öğrencilerimizin bu başarısı inanınca, çalışınca hiçbir şeyin imkansız olmadığını gösteren bir örnektir. Şanlıurfa genelinde 13 ilçenin, özel kolejler dahil tüm ortaokullarının yarıştığı, yüzlerce okul arasından seçilip bu başarıya imza atan projenin küçük mühendislerini ve öğretmenlerini kutluyorum." diye konuştu.

- 16 bin fidan dikilecek

Viranşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Şık, ilçede 16 bin fidanın toprakla buluşturulmasını hedeflediklerini belirtti.

Şık, düzenlediği basın toplantısında, bir süre önce başlattıkları "Her Şey Yeşil Bir Viranşehir İçin" kampanyasının sürdüğünü belirtti.

Aralarında çam ağacı, zakkum, fıstık ve akasya gibi türlerin bulunduğu fidanları parklara ve yeşil alanlara diktiklerini ifade eden Şık, ilçenin her geçen gün daha yeşil bir görünüme kavuştuğunu dile getirdi.

Şu ana kadar yaklaşık 6 bin fidanın toprakla buluşturulduğunu vurgulayan Şık, "Okul, cami, şehir merkezi ve kırsal mahalleleri fidanla buluşturmak istiyoruz. Gönüllü vatandaşlarımız belediye hizmet binamızdaki Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze gelerek buradan ücretsiz fidan alıp istedikleri yerlere de dikebilir." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.