Şanlıurfa

Güneydoğu'da elektrik sorununa yeni çözüm

13:57 04 Haziran 2017
Güneydoğu'da elektrik sorununa yeni çözüm

İçişleri Bakanlığınca Viranşehir Belediyesine Başkanvekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ömer Çimşit, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sık görülen elektrik kesintisi sorununun ilçede yenilecek hatların yer altına alınmasıyla giderileceğini bildirdi.

İçişleri Bakanlığınca 4 ay önce görevden alınan belediye başkanının yerine Kanun Hükmünde Kararname kapsamında vekaleten görevlendirilen Viranşehir Kaymakamı Ömer Çimşit, nüfusu 200 bini aşan ilçe halkının hakettiği hizmetlere bir an önce ulaşması için alt ve üst yapı çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Başkanvekili Çimşit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölge insanının yıllardır büyük sıkıntı yaşadığı elektrik kesintileriyle ilgili sorunların çözülmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Gerek ilçede gerekse bölge genelinde elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşlardan yoğun şekilde şikayetler alındığını ifade eden Çimşit, söz konusu problemin giderilmesi için Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi (DEDAŞ) ile yeni bir anlaşma yaptıklarını belirtti.

- "Kesintisiz elektrik"

Cimşit, bölgedeki elektrik hatlarının yenilenerek yer altına alınmaya başlandığını dile getirerek, "Şu an için ilçemizde elektrikle ilgili yoğun bir çalışma yürütülüyor. Elektrik hatlarının yenilenmesi ve yerin altına alınması çalışması başlatıldı. Bu kapsamda Derik Caddesi'ndeki çalışma tamamlandı, diğer üç ana caddemizdeki çalışmalar da devam ediyor. Bu üç cadde de tamamlandıktan sonra hem elektriğin kesintisiz bir şekilde evlere ulaştırılması sağlanacak hem de eski elektrik direklerinden ve trafolarından kaynaklanan görüntü kirliliği de son bulmuş olacak." diye konuştu.

İlçede bu yıl içerisinde DEDAŞ'ın 20 milyon liralık bir yatırım planının bulunduğuna dikkati çeken Çimşit, söz konusu yatırımın büyük bir bölümünün trafo yenileme hizmetlerinde kullanılmasının kararlaştırıldığını vurguladı.

Çimşit, ilçedeki elektrik hatlarıyla ilgili çalışmanın tamamlanmasının ardından da Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından cadde ve kaldırımların yenilenmesi için çalışma başlatılacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.