Şanlıurfa

Viranşehir'in çehresi görevlendirmeyle değişiyor

15:34 21 Haziran 2017
Viranşehir'in çehresi görevlendirmeyle değişiyor

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, İçişleri Bakanlığınca belediyeye yapılan görevlendirmenin ardından su şebekesinden parklara caddelerden elektrik tesisatına kadar büyük bir değişim yaşanıyor.

İçişleri Bakanlığınca 5 ay önce yapılan görevlendirme ile hizmetlerin yoğun olarak sürdüğü Viranşehir ilçesinde geçmişte kaybedilen zaman telafi edilmeye çalışılıyor.

Belediye hizmetlerinin arttığı ilçede yıllardır bakımı yapılmayan kanalizasyon şebekesinin tamamında yenileme çalışması yürütülüyor. Nüfusu 200 bini geçen Viranşehir'de daha önce az olan parkların sayısı artırılmaya çalışılırken, mevcut parklar da bakıma alınıyor. Temizliği yapılan parkların bordürleri boyanıp, halkın oturup dinlenebileceği bank ve kamelyalar yerleştiriliyor.

İlçenin içme suyu probleminin giderilmesi için de bir taraftan Karacadağ bölgesinde su getirme işlemleri başlatılırken diğer yanda Viranşehir kırsalındaki kuyulardan su temin edilmeye çalışılıyor.

- Elektrik sorunu çözülüyor

Başkan Vekili Kaymakam Ömer Çimşit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölge insanının yıllardır yaşadığı sıkıntıları geride bırakabilmesi için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.

İlçede elektrik kesintileri nedeniyle daha önce ciddi sıkıntılar yaşandığını hatırlatan Çimşit, bunların giderilmesi için Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi (DEDAŞ) ile anlaşma sağladıklarını belirtti.

Viranşehir'de elektrik hatlarının yenilenerek yeraltına alınmaya başlandığını vurgulayan Çimşit, şunları ifade etti:

"Şu an için ilçemizde elektrikle ilgili yoğun bir çalışma yürütülüyor. Elektrik hatlarının yenilenmesi ve yerin altına alınması çalışması başlatıldı. Bu kapsamda Derik Caddesi'ndeki çalışma tamamlandı, diğer üç ana caddemizdeki çalışmalar da devam ediyor. Bu üç cadde de tamamlandıktan sonra hem elektriğin kesintisiz bir şekilde evlere ulaştırılması sağlanacak hem de eski elektrik direklerinden ve trafolarından kaynaklanan görüntü kirliliği de son bulmuş olacak."

Çimşit, ilçede bu yıl içerisinde DEDAŞ'ın 20 milyon liralık bir yatırım planının bulunduğuna dikkati çekerek, söz konusu yatırımın büyük bir bölümünün trafo yenileme hizmetlerinde kullanılmasının kararlaştırıldığını kaydetti.

- Her yere parke taşı döşenecek

Belediye hizmetlerinden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin de desteğini aldıklarını anlatan Çimşit, kısa süre sonra cadde ve kaldırımların yenilenmesi için de çalışma başlatılacağını dile getirdi.

Çimşit, ilçede yağmur sonrası tıkanan ve su basmalarının yaşandığı kanalizasyon hatlarının da yenileneceğini vurgulayarak, hazırlanan yeni proje ile kanalizasyon alt yapısının çözüme kavuşturulacağını ifade etti.

İlçe nüfusunun büyük bir bölümü kırsalda ikamet ettiği için buna yönelik hizmetlere de ağırlık verdiklerini aktaran Çimşit, "Toplamda 141 mahallemiz var, bunların 16'sı merkez 125'i ise kırsalda bulunuyor. Mahallelerimizde yollarımızla alakalı çalışmalar yapmamız gerekiyor. 200 bin metrekare parke taşı için ihaleye çıktık neticelendi. Merkez ve kırsal mahallerimizde kilit parke çalışmasına hız vereceğiz. Bu 200 bin metrekare eksik kalan mahallerimiz başta olmak üzere kırsaldaki mahallerimizin okul, cami ve taziye evi bahçeleri ile mahalle meydanlarında çalışacağız. İnsanımızın en yoğun olarak yaşadığı bölgelerden başlayarak parke taşı döşenmemiş yer bırakmamayı düşünüyoruz." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.