Şanlıurfa

"Peygamberler şehri"nde Kadir Gecesi

21:55 21 Haziran 2017
"Peygamberler şehri"nde Kadir Gecesi

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da Kadir Gecesi dolayısıyla vatandaşlar, tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki camilere akın etti.

"Peygamberler şehri" olarak da nitelendirilen kentte, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve "bin aydan hayırlı" olarak kabul edilen Kadir Gecesi dolayısıyla bazı vatandaşlar orucunu Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makamın da bulunduğu Balıklıgöl Yerleşkesi'nde açtı.

Daha sonra yerleşkede bulunan camilerde namaz kılan binlerce vatandaş, okunan Kur'an-ı Kerim-i dinledi.

Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makam ile Hazreti Eyüp'ün hastalığında çile çektiği rivayet edilen bölgeler, kentte ibadet için en fazla tercih edilen mekanların başında yer aldı.

Yatsı namazının ardından Şanlıurfa Müftülüğünce Dergah Camisi'nde mevlit okutuldu.

Dergah Camisi'nde ibadet edenlerden Hüseyin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki manevi atmosferinin ramazan ayında doruğa çıktığına inandığını söyledi.

Huzurlu bir gece geçirmenin mutluluğunu yaşadığını anlatan Yılmaz, "7 yıldır kandil programları için arkadaşlarımla buraya geliyoruz. Gerçekten burada oluşan mahşeri kalabalık insana farklı duygular yaşatıyor. İslam aleminin iyiliği için dua ettik." dedi.

Kentteki camilerin tamamında Kadir Gecesi dolayısıyla düzenlenen özel programların ardından vatandaşlara çıkışta çeşitli ikramlarda bulunuldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.