Şanlıurfa

Şanlıurfa'da sürü yöneticilerine sertifika verildi

11:49 19 Temmuz 2017
Şanlıurfa'da sürü yöneticilerine sertifika verildi

Viranşehir ilçesinde Halk Eğitim Merkezince düzenlenen sürü yönetimi kursunu başarıyla tamamlayan 75 kursiyere, düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Viranşehir Ziraat Odasında gerçekleşen törende, Halk Eğitim Merkezi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen 40 saatlik "Sürü yönetimi" kursuna katılan 75 çiftçiye sertifikaları törenle verildi.

Törene, Kaymakam Ömer Çimşit, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Murat Çakmaklı, Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Siraç Yolcu ile Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahmut Turgut katıldı.

Kaymakam Çimşit, törende yaptığı konuşmada ilçenin tarım potansiyelinin yüksek olduğunu belirterek, söz konusu potansiyeli üretime dönüştürmek için çaba gösterdiklerini söyledi.

Kursa ilginin her geçen yıl artarak devam ettiğini ifade eden Çimşit, "Eğitime başvurularda bir artış olduğunu görüyoruz. Bakanlığımızın verdiği destek her geçen gün artıyor. Kullandığımız her şeyin en kalitesini kullanabilelim. Bizler hayvansal ve tarımsal üretimde en organik ve en doğal üretimi önemsiyoruz. Bu üretimde üzerimize düşen ne ise yapmaya hazırız. Süt toplama ile ilgili bize gelen talep oldu. Organize Sanayi Bölgesinde bu talebi değerlendirdik. Organize Sanayi Bölgemizde yatırım yapmaya kim gelirse kapımız sonuna kadar açıktır. Gereken her türlü kolaylığı ve yardımı yapmaya hazırız." diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Yolcu, 3 yıl içinde 192 kursiyeri mezun ettiklerini belirterek geçen yıl da kurstan mezun olan 59 kişiye destek verdiklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.