Şanlıurfa

Bakanlar Özlü ve Fakıbaba, Şanlıurfa'da

13:05 26 Temmuz 2017
Bakanlar Özlü ve Fakıbaba, Şanlıurfa'da

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, sanayi ile tarımı barıştırmak gerektiğini belirterek "Hollanda sanayi ülkesi olarak bilinir ama tarım ihracatı 85 milyar avro, Türkiye'nin ise 17 milyar avrodur. Dolayısıyla tarımda teknolojiyi kullanacağız, bu konuda destek olacağız." dedi.

Özlü, beraberinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti.

Vali Abdullah Erin'in kentteki yatırımlarla ilgili brifingi öncesinde gazetecilere açıklamada bulunan Özlü, Bakanlık olarak özellikle Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) kapasitenin artırılması için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Şanlıurfa'da işsizlik sıkıntısını çözmek için OSB'lerinin tam kapasiteyle çalışması gerektiğine işaret eden Özlü, şöyle devam etti:

"Bununla ilgili plan ve projelerimiz var, bunları burada istişare edeceğiz. Şanlıurfa'ya tarım ve turizm şehri diyebiliriz ama aynı zamanda sanayi şehri olmasını da çok istiyoruz. Hem tarım hem tarıma dayalı sanayinin gelişmesi noktasında Bakanlık olarak elimizden gelen bütün desteği sağlayacağız."

Bakan Faruk Özlü, tarımsal ihracatı artırmak için sanayi ile tarımı barıştırmak gerektiğini vurgulayarak "Hollanda sanayi ülkesi olarak bilinir ama tarım ihracatı 85 milyar avro, Türkiye'nin ise 17 milyar avrodur. Dolayısıyla tarımda teknolojiyi kullanacağız, bu konuda destek olacağız." diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba ise Şanlıurfa'nın refah seviyesini yükseltmeyi amaçladıklarını anlattı. Bakanlık olarak tarım ve gıdanın petrolden daha kıymetli olduğunu bildiklerini aktaran Fakıbaba, çalışmaları bu doğrultuda sürdürdüklerini kaydetti.

Konuşmaları ardından Vali Erin, Bakanlar Özlü ve Fakıbaba'ya tablo hediye etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.