Şanlıurfa

Sıcak hava bunaltıyor

18:23 01 Ağustos 2017
Sıcak hava bunaltıyor

Türkiye'nin en sıcak kentlerinin başında gelen ve hava sıcaklığının 45 dereceyi aştığı Şanlıurfa'da, sıcaktan bunalanlar gölgelik alanda serinlemeye çalışırken kimi vatandaşlar da güneşin altında çalışmaya devam etti.

Ülke genelini etkisi altına alan sıcak hava, Şanlıurfa'da gölgede 45 dereceye olarak ölçüldü. Nemle birlikte etkili olan yüksek sıcaklık nedeniyle birçok vatandaş dışarı çıkmamayı tercih etti.

Sıcaklığa rağmen dışarıda çalışanlar zor anlar yaşadı.

Viranşehir ilçesinde sıcak havada parke taşı döşeyen işçiler, su içerek ve sık sık mola vererek dinlenmeye çalıştı.

Sokakta parke döşeyen Mustafa Kalaycı, zor şartlarda çalıştıklarını belirterek emek parası için sıcaklığı katlanmak mecburiyetinde olduklarını söyledi.

Sabahın erken saatlerinde sıcaklığın etkili olduğunu anlatan Kalaycı, "Bugün hava daha sıcak. Buna rağmen işi aksatmamaya çalışıyoruz. Bol bol su içerek kaybettiğimiz suyu almaya çalışıyoruz. Güneşin altına çalışmak çok zor fakat para kazanmamız gerekiyor." diye konuştu.

Öte yandan sıcaklıktan etkilenen vatandaşlar, ilçedeki parklardaki gölgelikler dinlenerek serinlemeye çalışıyor. Kimi vatandaşlar ise sıcaktan etkilenin hayvanları hortumla su sıkarak serinletmeye çalıştığı görüldü.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.