Şanlıurfa

"Bez parçalarının yerine rejim bayrağı asılacak"

12:46 16 Eylül 2017
"Bez parçalarının yerine rejim bayrağı asılacak"

MÜSLÜM ETGÜ - Suriyeli Türkmen ve Arap Aşiretleri Birliği Başkan Yardımcısı Ömer Dede, Rakka'nın Tel Abyad ilçesinde PKK/PYD tarafından indirilen ABD bayrağı ile terör örgütüne ait bez parçalarının yerine Esed rejimine ait bayrakların asılacağını söyledi.

Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü DEAŞ'ın, kontrolündeki Tel Abyad ilçesini savaşmadan PKK/PYD'ye verdiği ilçenin şimdi de savaşılmadan Esed rejimine teslim edileceğini belirtti.

Örgütün Esed ile anlaştığına ve ilçeyi teslim etmek için hazırlıklar yapıldığına değinen Dede, şöyle konuştu:

"PKK/PYD, Esed'e destek veren bazı Arap aşireti üyeleriyle birlikte Esed rejimi ile görüşüp anlaştılar. Tel Abyad ilçesini rejim güçlerine teslim etmek için hazırlıklara başladılar. Bu kapsamda indirilen bayrak ve bez parçalarının yerine rejimin bayraklarını asacaklar. DEAŞ, PKK/PYD ve Esed rejimi zaten birlikte hareket ediyorlar. Biri alıyor diğerine veriyor, al gülüm ver gülüm. Bayrak asıldıktan sonra da PKK/PYD onların emrinde çalışmaya devam edecek. Tel Abyad'ın gerçek sahibi olan biz Suriyeliler de muhacir kalmaya devam edeceğiz ama bu yapılanların hepsini kabul etmiyoruz. Bu ne demokrasiye sığar ne insanlığa sığar. Elimizden geldiği kadar bunları topraklarımızdan çıkarmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Rabbim Türkiye'ye yardım etsin bayrağı ilelebet dalgalansın."

- "Paçavraların değişmesi terör örgütünü hedeflerinden çevirmez"

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Emin Bozoğlan ise bayrak ve paçavraların indirilmesinin göz boyamaktan başka bir şey olmadığını söyledi.

Silahlı terör örgütü PKK/PYD'nin bir hedefi olduğunu dile getiren Bozoğlan, özellikle silah ve her türlü desteği veren ABD'nin terör örgütünün arkasında olduğu düşünülünce bu hedefinden vazgeçeceğine inanmadığını belirtti.

Bayrak ve bez parçalarının indirilmesinin ani bir manevra olduğunu aktaran Bozoğlan, şunları kaydetti:

"Zaten Suriye'de hedefleri ve idealleri farklı olsa da Esed, DEAŞ ve PKK/PYD birlikteler ve gizlice görüşüyorlar. Tel Abyad ilçesindeki bayrak veya paçavralar bir gün dikilir, bir gün kaldırılır bunların hepsi bir oyundur. Bu oyunun da bir çok piyonu ve aktörü var. Buradaki duruma göre hareket ediyorlar. Bölgede söz sahibi ülkelerin durumlarına göre adım atıyorlar. Ayrıca örgüt tüm konsantrasyonunu Irak'a çevirmiş durumda. Kuzey Irak'ta yapılması planlanan referanduma ağırlık vererek Türkiye'nin Suriye sınırında bir problemim yok algısını yaratmak istiyorlar diye düşünüyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.