Şanlıurfa

YÖK Başkanı Saraç Şanlıurfa'da

15:34 30 Kasım 2017
YÖK Başkanı Saraç Şanlıurfa'da

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Şanlıurfa'daki ören yerlerini ziyaret etti.

Saraç, "Güneydoğu Anadolu Projesi Tanıtım ve Bölge Üniversiteleri İşbirliği Çalıştayı"na katılmak için geldiği kentte, tarihi ve turistik mekanlarda da incelemelerde bulundu.

İlk İslam üniversitesinin kalıntılarının bulunduğu tarihi Harran ilçesindeki ören yerlerini gezen Saraç, burada Harran Üniversitesi (HRÜ) öncülüğünde yürütülen arkeolojik çalışmalara ilişkin HRÜ Rektörü Ramazan Taşaltın'dan bilgi aldı.

Daha sonra merkez Eyyübiye ilçesindeki Hz. Eyyüp'ün bir dönem çile çektiği rivayet edilen makamı ziyaret eden Saraç, burada bir süre dua etti.

Kentin simgelerinden tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'ni de gezen Saraç, buradaki balıklara yem attı ve Hz. İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makamda incelemelerde bulundu.

Saraç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şanlıurfa'yı uzun zamandır görmek istediğini belirten Saraç, şöyle konuştu:

"Gezdiğimiz yerler etkileyici, buradaki yerlerin turizm dolayısıyla kalkınmasına katkı sağlaması önemli. Burada tabii ki Harran Üniversitesinin üstlendiği rol öne çıkıyor. Bu üniversitemizde arkeoloji bölümü oldukça güçlü. Biz de üstümüze düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bilimsel bir zeminde bu bölgenin inanç turizmi olarak adlandırılıyor. Biz bu kentin turizm faaliyetleriyle öne çıkmasını isteriz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.