Şanlıurfa

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

15:16 08 Aralık 2017
ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde protesto edildi.

Cuma namazı sonrası Zahiriye Camisi'nin bahçesinde toplanan aralarında siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu üyelerinin bulunduğu grup, Filistin bayrakları açarak "Kahrolsun İsrail, Kahrolsun Amerika" sloganları attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Ceylanpınar İlçe Başkanı Mustafa Turan, Amerika'nın son yüzyılda İslam beldelerine peyderpey müdahale ettiğini belirterek Türkiye'ye karşıda kinini açıkça belli ettiğini söyledi.

Amerika'nın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması kararını hatırlatan Turan, "Amerika bir daha tüm Müslümanların namusuna el uzatmaya çalışıyor. ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın da içerisinde bulunduğu Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmekle Amerika İslam'ın haremine el uzatmıştır. Ey Amerika sahip olduğun maddi güce kanıp sakın haddini aşma. İşte Müslümanlar olarak tüm dünyada bu mübarek cuma gününde ayaktayız. Şunu iyi bil ki Kudüs İsrail'in değil Filistin devletinin başkentidir. Kudüs ve Aksa'nın İslam'la kucaklaşması için haykırıyoruz. Yaşasın başkenti Kudüs olan Filistin devleti. Yaşasın aziz Kudüs." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.