Şanlıurfa

Bunu içen hasta olmuyor! Tam bir şifa kaynağı

12:40 24 Aralık 2017 3 Yorum Var
Bunu içen hasta olmuyor! Tam bir şifa kaynağı

Şanlıurfa'da, Hz. İbrahim peygamber döneminden kaldığı ifade edilen yöresel tirit yemeği; içindeki kuzu eti, ekmek, yoğurt ve bol sarımsağıyla kış aylarının vazgeçilmezi oluyor.

Şanlıurfa mutfağının en eski lezzetlerinden olan ve genellikle kış aylarında sabahları tüketilen tirit 'İçen hasta olmaz' dedirten yemeklerin başında geliyor. 

Kent merkezindeki yıllardır tirit yapan 68 yaşındaki Bedir Gül, yöresel yemeğin Hz. İbrahim peygamber döneminden bu yana tüketildiğini söyledi. Müşterilerinin sabah namazı saatinden itibaren geldiğini belirten Gül, "İbrahim Peygamberimizden kalma tirit yemeği genellikle kış mevsiminde tüketilir. 

Saatlerce kazanlarda kaynatılan kuzu eti, fitil haline geldikten sonra altına lavaş ekmek konulmuş olan bakır tabağın üstüne konulup et suyu eklenerek ikram edilir. İsteyen tiriti yoğurtlu sarımsakla da yiyebilir. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için tercih edilen tiriti tüketenler kolay kolay mevsimsel hastalığa yakalanmıyor" dedi.

Tiritin kente özgü bir kahvaltı türü olduğunu belirten lokantacı Şükrü Bayram ise kışın tercih edilen yemeğin birkaç saatte tükendiğini ifade etti.

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Cihad 6 yıl önce Şikayet Et
    İnanın doğal abtibiyotik
    Cevapla
  • Sado 6 yıl önce Şikayet Et
    Antep urfa mutfağı bir hazine bunun yüzde beşini kullanabiliyoruz.büyük dünya markaları çıkarmalıyız.
    Cevapla
  • Bekir 6 yıl önce Şikayet Et
    Hatay mutfağı da öyle
    İlk beğenen sen ol
  • döndü 6 yıl önce Şikayet Et
    , çok güzel teşekkür, ederim
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.