Şanlıurfa

BBP Şanlıurfa İl Başkanı Çavcı:

12:34 07 Ocak 2018
BBP Şanlıurfa İl Başkanı Çavcı:

Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Sabri Çavcı, "Asırlardır hükümran olduğumuz bu coğrafyadaki 'Türk' varlığını yadırgayanlara ve bu yüzden hasımlık yapanlara karşı hep birlikte duruş sergilemeye başladık." dedi.

Çavcı, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında 2017 yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Geçen yıl dünyada çok önemli gelişmelerin yaşandığını anlatan Çavcı,Türkiye'nin de bu süreçte çok ciddi sınamalara maruz kaldığını dile getirdi.

FETÖ'nün darbe girişiminin olumsuz etkilerinin halen yaşanmaya devam ettiğini vurgulayan Çavcı, "Türkiye, kendisine yönelen tehdit ve tehlikelere karşı yoğun bir mücadeleye girmiş durumda. Her şeyden önce safların yeniden belirlendiği bugünlerde, yıllarca bize bölgemizde bir sıçrama tahtası ve ileri karakol muamelesi yapan küresel güçlere 'yeter artık' diyerek doğru bir şekilde karşı duruyoruz. Kendimize yeni mevziler tahkim etmeye başladık. Asırlardır hükümran olduğumuz bu coğrafyadaki 'Türk' varlığını yadırgayanlara ve bu yüzden hasımlık yapanlara karşı hep birlikte bir duruş sergilemeye başladık." diye konuştu.

Özellikle Türkiye'nin Suriye konusundaki kararlı mücadelesinin sürdürüleceğini ifade eden Çavcı, "Burnumuzun dibine yerleşen ve gelecekte Suriye'de yaşananları bize yaşatmanın hesabı içerisinde olan, bu emperyalist kapasiteye karşı 'İkinci Kurtuluş Mücadelesi' verip onları geldikleri yerlere göndermedikçe rahat yüzü görmeyeceğiz." dedi.

Geçen yıl içerisinde ülkesi ve milleti uğruna canını feda edenlere Allah'tan rahmet dileyen Çavcı, gazi ve yakınlarına ise geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Çavcı, 2018'in milli birlik ve beraberliğin daha güçlü yaşatılacağı bir yıl olmasını dilediklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.