Şanlıurfa

Şanlıurfa'da "şükür duası"

17:29 11 Mart 2018
Şanlıurfa'da "şükür duası"

İlçeye 30 kilometre uzaklıktaki Taşıkara Mahallesi'nde bir araya gelen yüzlerce kişi namaz kıldı ve Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçikler için dua etti.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde vatandaşlar, tarım arazilerinin yeterli yağış alması nedeniyle "şükür duası" etti.

Mahalle camisinin imamı Yusuf Çınar'ın tarım arazilerinin yeterli yağış alması dolayısıyla da dua etmesinin ardından mahalle sakinleri kurban kesti.

Kazanlarda kurban etiyle pişirilen bulgur pilavı programa katılanlara ikram edildi.

Mahalle muhtarı Zülfikar Tazefidan, gazetecilere yaptığı açıklamada, atalarından kalan geleneği sürdürdüklerini söyledi.

Yağmurun az olduğu dönemlerde yağmur duasına çıktıklarını dile getiren Tazefidan, yağışın bol olduğu dönemlerde ise şükür duasına çıktıklarını aktardı.

Tazefidan, yaklaşık 600 kişinin dua için bir araya geldiğini belirterek, "Kurban kestik, etiyle de bu ziyafeti yapıyoruz. Gaye yemek yemek değil, buraya şükretmek, Cenabı Allah'a kulluk etmek için geliyoruz. Atalarımız böyle yapmış, biz de bunu sürdürüyoruz." dedi.

Mahalle sakinlerinden Sefer Sarıçiçek de yağmurun devam etmesi için de dua ettiklerini ifade ederek, "Bu yıl ekinlerimiz iyi durumda ama biz yine de rahmet istiyoruz. Bugün 8 koyun kestik, bin kişi yemek yiyecek. Afrin'deki askerlerimiz için de duacıyız." diye konuştu.

Lütfü Sezgin ise geleneği gelecek kuşaklara aktarmaya çalıştıklarını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.